Over Hippiemeisje

Ik ben gewoon Els, een jonge vrouw van bijna 32 die in Mechelen woont.

Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en doorheen mijn blog zal je merken dat psychologie en psychiatrie een groot interessegebied is. Ik schrijf hier dan ook graag over.

Ik schrijf ook als ervaringsdeskundige die in het verleden als cliënt te maken had met psychiatrie. Ik heb hier veel uit geleerd en ben zelfs dankbaar dat deze periode in mijn leven geweest is. Ondertussen ben ik de genieter van de kleine dingen  en die persoon die meestal positief denkt. Maar ik ben ook de persoon die vindt dat we onze kwetsbaarheden en ons verdriet moeten laten zien aan de buitenwereld. Niet altijd de “Good News” show verkondigen dus. Een beetje Dirk De Wachter achterna. 😉  Misschien wil ik hierin ergens ook taboe doorbreken. Ook mijn Herstelverhaal kan je hier lezen al zoekt het een dringende update.

Deze blog beschrijft ook het rouwproces dat ik doormaakte toen mijn partner stierf. Ik kende hem al veel langer dan we liefdespartners waren. Hij was behalve mijn partner ook mijn steun in alles, mijn klankbord, mijn maatje en vooral diegene die er echt altijd was. Oh ja, je zal zien dat, ondanks het echt rouwen voorbij is, ik er nog geregeld over schijf.

Ik was op deze blog ook begonnen over mijn (onvervulde) kinderwens en de weg die ik nu toch ga afleggen als BAM (Bewust Alleenstaande Moeder) met PCOS (PolyCysteusOveriaSyndroom). Ondertussen kreeg ik de vraag of ik dit gedeelte wilde opnemen voor het Kinderwensmagazine. Dit is ook gebeurd, maar ik postte deze schrijfsels hier niet. Ergens heb ik daar nu spijt van, maar ik zoek een oplossing om deze te kunnen integreren. Voorlopig kan je DE WENS VAN ELS volgen op het kinderwensmagazine bij getuigenissen.

En ik schrijf nog over een deel andere dingen, men zou dit het best kunnen bezien als een persoonlijke blog.

Ik probeer ook de privacy van de mensen rondom mij te beschermen, maar ja, bij ene persoonlijke blog sluipen andere mensen er sowieso in, dat is eigen aan persoonlijke blog. Maar het is ook zo dat ik probeer geen namen te geburiken, als het dan toch gebeurt, besef dat een naam snel verzonnen is.

Dat geldt verder ook natuurlijk voor wat ik schrijf. Wat ik schrijf is niet noodzakelijke de pure, feitelijk waarheid, er worden dingen weggelaten of juist toegevoegd. Ervaringen en herinneringen zijn altijd gekleurd. Twee mensen die hetzelfde meemaken vertellen de dingen alijd anders, dat is ook zo. Je moet dat maar eens proberen bij broers en zussen, je zal versteld staan hoe je hetzelfde totaal verschillend ervaarde. Verder kunnen feiten aangevuld worden met fantasieën, mijn hobby is vooral schrijven, daar horen ook verhalen bij. Het kan een combinatie zijn van feiten en fantasie, enkel fantasie of enkel mijn gekleurde ervaring (over feiten spreek ik sowieso nooit, dat is geen enkele blog, wat men ook beweert). En zelfs als ik gedachten of ideeën heb, ik kan die wel hebben, maar die zijn niet noodzakelijk waar…  Bij niemand trouwens (mja, ik vind psychologie interessant dus! 😉 ) En oh ja, ik schreef hier ondertussen zelfs ook al de verhalen van anderen in de ik-vorm…. omdat ze het zelf niet durven of zo, maar het wel graag gedeeld willen zien. Mijn bezoekersaantallen blijven stijgen en die mensen wilen ergens helpen aan taboe-doorbreking, maar dan anoniem. Niet anoniem maar van mij ook hoor, als je wil, geef maar aan! 😉 Ik ben ze dankbaar, sowieso, maar het kan het ingewikkeld maken. 😉

Anyway, ik hoop dat je deze blog graag zal lezen…..

Liefs,

Ik ben trouwens ook te volgen op de facebookpagina Hippiemeisje

2 thoughts on “Over Hippiemeisje

 1. Dag hippiemeisje,

  Voor de jongerensite supo schrijf ik een artikel over jonge Mechelaars met een plan. Zij krijgen van mij een denkbeeldige cheque van 250.000 euro waarmee ze Mechelen mogen verbeteren: iets kopen, bouwen, restaureren,… Ik kwam je naam tegen op ‘Mechelen blogt’. Volgens wat je daar schrijft heb jij wel een mening over Mechelen. Mag ik je hierover eens mailen of bellen? Mijn artikel moet donderdag al klaar zijn dus het zou handig zijn als ik je snel even kon spreken.

  Alvast bedankt.
  Vriendelijke groeten,
  Iris Bellens
  Lessius hogeschool supo

 2. Jo, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Ik vind namelijjk dat je een leuke blog hebt 🙂
  Neem vooral even een kijkje op mijn blog om te zien wat het inhoudt etc. En als je geen zin hebt, vooral laten schieten dit. Als je het wel gaat doen, ik ben benieuwd naar je antwoorden :D.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s