Dit hippiemeisje werd een vrouw

Ik post hier niet zo veel meer, dat viel jullie wellicht al op.

Ik ga de blog dan ook offline te halen. Als ik dat al eens eerder liet vallen, kreeg ik vaak reacties het niet te doen, vooral van mensen die met fertiliteit bezig zijn. Omdat ze er zo vaak steun uit halen blijkbaar. (Zelfs mijn eigen fertiliteitsarts verwees er naar.) Voor mij is dat hoofdstuk sowieso afgesloten en ik wil dan ook verder met mijn leven. Er telkens op gewezen worden dat ik geen kinderen heb kunnen krijgen, helpt niet echt. Om net dezelfde reden ben ik geen ervaringsdeskundige meer in deze materie, help ik vanuit die rol geen mensen meer en doe ik hierover geen getuigenissen en dergelijke meer. Dit is een blijvende rouw en die zal ik mijn verdere leven blijven voelen. Maar die persoonlijke pijn telkens moeten opentrekken ten dienste van anderen, hielp me echt niet. Net integendeel zelfs, het duwde me er naar mijn gevoel elke keer terug in, ook als ik daar zelf geen behoefte aan had. Ik ben best open over mijn fertiliteitsverleden, maar dan wel graag wanneer ik dat zelf wil en daar zelf behoefte aan heb. Deze ervaring heeft me ondertussen dan ook dieper doen nadenken over het fenomeen ‘ervaringsdeskundigheid’ op zich, zeker gezien ik binnen de GGZ werk. Maar daar ga ik nu niet verder op in.

Ik betaal nu dan ook voor een domeinnaam die wat mij betreft niet meer ‘nodig’ is en waar ik mezelf zelfs niet meer in herken. Ik ben 38 nu, een halve hippie ben ik misschien nog wel, maar een meisje ben ik al lang niet meer. Bijgevolg vind ik die ook niet meer helemaal bij mij passen…

Deze blog begon zelfs niet met het willen schrijven over fertiliteit en PCOS, maar dat werd die wel. Ik ben in 2021 na 12 jaren gestopt met fertiliteit. Ik ben de hoop voorbij, maar ik ben op zich wel tevreden. Ik ben pleegouder nu en op die manier wordt mijn opvoedwens alvast wel ingevuld. Vanzelfsprekend zal ik daar weinig openbaar over schrijven, dat zou deontologisch gezien voor mij niet oké voelen.

Ik schrijf uiteraard nog wel en zelfs erg veel, maar dat is ondertussen wel verder geëvolueerd dan puur bloggen. Iedereen is dus sowieso welkom op Els Lambrecht – schrijver, woordend & beeldend kunstenaar, schrijftherapeut en op www.elslambrecht.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.