De zomer is van… onverwachte getuigenis fertiliteit op de radio.

Op 25 juli 2022 was ik te horen in de ‘De zomer is van…’ op Radio 1. De gast was toen Dena Vahdani en zij zocht liedjes met kinderstemmen.

Ik stuurde mijn suggestie in en dat was Nick Cave & The Bad Seeds met ‘Push the Sky Away’. Naast het feit dat je mij een ongelooflijke fan zou kunnen noemen van Nick Cave, schreef ik bij de suggestie dat het liedje me geholpen heeft bij mijn fertiliteitstraject. Niet veel later kreeg ik de vraag of ik daar ook iets over wilde vertellen en tijdens de uitzending werd ik dus gebeld. Zelf had ik niet verwacht dat ik het er vervolgens zo uitgebreid over zou hebben. Nadien kreeg ik van lotgenoten te horen dat ze het mooi, krachtig en hoopvol vonden klinken. Maar ook dat ze er veel aan gehad hebben.

Daarom nam ik de beslissing om dit op te nemen en hier te plaatsen. Gewoon: voor wie er nood aan heeft en een beetje om taboe te doorbreken. Dat een fertiliteitstraject zwaar is, zowel lichamelijk als psychisch, wordt gezegd. Maar ook dat therapie en een psycholoog hierbij echt van nut kunnen zijn. Na het liedje zelf gingen beide dames overigens nog verder over het nut van therapie. Als hulpverlener zijnde, kan ik alleen maar blij zijn dat mijn verzoeknummer ook nog leidde tot zo een prachtige uiteenzetting over therapie.

Meer info over de uitzending zelf: https://radio1.be/lees/dena-vahdani-zocht-liedjes-met-kinderstemmen
De volledige aflevering kan je horen via: https://radioplus.be/#/radio1/herbeluister/d578e1b9-62cf-11e6-adb3-00163edf843f/c44e4e2a-0c01-11ed-aee4-02b7b76bf47f/ (Ik kom vanaf ongeveer 1u,32 min.)

‘Push the sky away’ staat op het gelijknamige studioalbum ‘Push The Sky Away’ van Nick Cave & The Bad Seeds. Je kan het hier beluisteren: https://youtu.be/DbGJgrBsgng

Meer getuigenissen over mijn fertiliteitstraject, kan je gewoon hier lezen op mijn blog.
Meer over mijn schrijven, kan je lezen via: www.elslambrecht.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.