Maar nu eerst koffie: mijn ervaring met studentendrukwerk


Geloven jullie in toeval? Het zou de openingszin van een of ander spiritueel vraagstuk kunnen zijn. In ieder geval: of je er nu in gelooft of niet, ikzelf was al een tijdje aan het denken om kaartjes met gedichten van mezelf op te laten maken. En net toen ik dit concreet wilde gaan maken, werd ik benaderd door studentendrukwerk.nl met de vraag of ik wilde samenwerken.

Als werkstudent had ik er overigens wel al een verhandeling door hen laten afdrukken en inbinden. Daar was ik tevreden over. Buiten de kaartjes wilde ik ook al een tijdje een cadeautje geven aan een vriendin. Ik wist niet zo goed wat dat moest zijn, alleen dat het iets met koffie te maken mocht hebben. Die vriendin is namelijk een echte coffee junk. Ook daarvoor bleek ik bij hen terecht te kunnen. Ik zag die samenwerking dus wel zitten.

Hoe ging dat nu verder in zijn werk? Uiteraard moest ik eerst naar hun website, www.studentendrukwerk.nl, gaan. Een klikje op ‘kaarten’ in het menu bij overig en ik kwam op deze pagina: https://www.studentendrukwerk.nl/producten/overig/kaarten. Daarna wijst het eigenlijk zichzelf wel uit. Ik koos voor een postkaartformaat of een A6-liggend en kwam van daaruit in een editor terecht. Daarbij kon ik kiezen voor een voorontwerp of kon ik volledig blanco starten. Ik ging eerst door de voorontwerpen. Aangezien ik een gedicht wilde, was dit niet meteen de meest ideale toepassing. Uiteindelijk maakte ik een ander programma op mijn computer een geschikte afbeelding en plaatste deze in de blanco toepassing. Vervolgens kan je die afbeelding positioneren hoe je wil. Je kan wat draaien met de afbeelding tot je het net goed vindt. Vervolgens kan je ook nog wat tekst vooraan én achteraan laten plaatsen, net zoals decoratie en zelfs een Q-code. Tot slot kan je ook nog een achtergrond kiezen. Ik probeerde alles wel uit, maar ik hield het uiteindelijk bij de afbeelding die ik al had. Tenslotte was die al druk genoeg en was meer dus ook niet nodig. Op de achterzijde voegde ik nog wel in het klein mijn webadres toe.

Daarnaast wilde ik dus ook een cadeautje bestellen voor een vriendin. Ik ging weer naar de homepage en daar koos onder de rubriek cadeaus voor ‘mok’ en kwam dan uit op deze pagina: https://www.studentendrukwerk.nl/producten/cadeaus/mokken. Ook hier was dezelfde gemakkelijke te gebruiken editor. Alles wijst zichzelf uit en ik ken net zo goed spelen met ontwerpen, decoraties en tekst. Hier gebruikte ik wel een ontwerp trouwens.

Het uiteindelijke resultaat werd goed verpakt naar mij thuis gestuurd. Ik ben zelf zeer blij met de kaartjes en ben van plan om er bij te bestellen. Ook met andere gedichten op. De vriendin in kwestie bleek blij met haar koffietas (zoals wij een mok in België noemen) en plaatste hem zelfs op facebook met een leuke boodschap. Ik ben met andere woorden een tevreden mens: dit werkt gemakkelijk en is bovendien niet duur.

9 gedachtes over “Maar nu eerst koffie: mijn ervaring met studentendrukwerk

  1. Ik heb ook een keer een mok gekregen van Studentendrukwerk met het logo van lindaschrijfthetop.nl erop, erg blij mee.

  2. Wel fijn dat de editor makkelijk in gebruik is. Dat merk ik toch vaak met dit soort shops, dan zit je uren te klooien en het komt er nog niet uit zoals je wilt. Dat is bij hun dus niet zo te horen, top.

  3. Het is altijd belangrijk (voor mij) dat een editor makkelijk werkt, anders ben ik zo overgestapt naar een ander. De mok zou ik zelf nooit bestellen, maar goed, smaken verschillen en dat is maar goed ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.