Aflevering BBC uitgesteld

Hallo iedereen.

In 2019 schreef ik een brief naar Nick Cave. Ik schreef hem wat zijn muziek voor mij betekende, met daarin vooral de betekenis van het liedje ‘into my arms’ voor mij. Hij antwoordde niet alleen. De brief verscheen ook in zijn Red Hand Files. Dat was wel wat.


In ieder geval las iemand bij BBC op deze manier die brief dus ook. Deze vrouw was me beginnen te zoeken en vond me ook. Begin dit jaar kreeg ik de vraag of ik wilde vertellen over de inhoud van deze brief (en over wat zijn antwoord met mij gedaan heeft) in het programma ‘Soul Music’. Na lang twijfelen waarbij ik me trouwens vooral afvroeg of mijn Engels wel goed genoeg was en de geruststelling van haar kant dat mijn Engels juist heel erg goed was, stemde ik in. Erg veel zenuwen en zelfs uitstel later werd dit opgenomen. In één ruk trouwens, waardoor ze me een paar keer verwonderd heeft gezegd dat ze zelfs heel erg onder de indruk was van mijn Engels. Tja, faalangst, het blijft een vies beestje zeker?

Deze uitzending stond gepland voor 4 juni. Ondertussen is echter ook zijn oudste zoon, Jethro, overleden. In 2015 verloor hij al een van zijn twee jongste zonen, Arthur. Uit respect heeft BBC besloten deze aflevering te verplaatsen naar de herfst. Ook voor mij is dat oké. Ik ben van dit nieuws zelf ook niet echt goed geweest. Ik voelde me zelfs al lastig dat ik ondanks dat wél naar de nieuwste docufilm ‘This much to I know to be true’ ging zien…

In ieder geval: wanneer ik meer weet over BBC, breng ik jullie zeker terug op de hoogte.

Veel liefs,
Els x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.