Ik wacht…

Het ding is: ik wacht..
Ik wacht echt gewoon tot ik terug kan beginnen met fertiliteit. Daar moet de vaccinatiegraad hoog genoeg voor zijn. Daar moeten de cijfers ook stabiel genoeg voor zijn. En dan zie ik dit weekend mensen allerlei onzin verkopen. Om over bepaald gedrag nog maar te zwijgen.


Ik weet dat de meeste mensen de luxe hebben dat ze niet afhankelijk zijn van een virus om hun kinderwens te vervullen en doorgaans kan ik heel veel plaatsen, heb ik begrip voor mensen hun standpunten, hun frustraties en angsten en alles wat erbij hoor. En ik heb dat nu eigenlijk ook, maar vandaag wil ik wel eens van me laten horen blijkbaar…


Pas op, dit speelt onderliggend al maanden natuurlijk, in november is me gezegd dat ik voorlopig niet verder kon doen en werd mijn fertiliteitstraject door corona voor de tweede keer stil gelegd. Ik ben 12 jaar bezig met fertiliteit, ik word dit jaar 37…. en de biologische klok tik dus lustig verder. Mijn fertiliteitsarts zegt vlakaf dat ik geen tijd meer heb om te wachten, maar ik moet wel…


Het doet pijn dat ik afhankelijk ben van anderen in of ik mag verder gaan of niet. Oké, oorzakelijk gezien ben ik afhankelijk van dat stom virus, maar het gedrag van andere mensen is hierin echt wel een bepalende factor. Ik moet dus ook kunnen rekenen op het zogenaamde ‘gezonde verstand’ van anderen en soms lijkt dat echt wel zoek.


Nu ik eindelijk eisprongen heb, heb ik effectief ook al gedacht aan de optie van mijn vaste, mannelijke knuffelcontact. De vereiste is dan uiteraard wel dat hij donor wil zijn en op het juiste moment van de maand aan eisprong seks wil doen. Voor alle duidelijkheid: eisprong-seks is er vooral op gericht dat “alles erin moet”. De man in kwestie mag dan twee dagen niets gedaan hebben van zelfbevrediging of wat dan ook, want zaadcellen zijn gemiddeld pas na twee dagen rijp genoeg om een eicel te kunnen bevruchten. Bij voorkeur gebeurt dit de dag voor de eisprong en aangezien er best 2 dagen tussen zitten, nog eens twee dagen later ook. Eisprong-seks is een zeer technisch gegeven en er is weinig romantiek aan verbonden. Het voordeel is dat ik heel erg goed weet wanneer ik een eisprong heb en mijn libido dan ook serieus verhoogd is. Dat is ook logisch natuurlijk, want dan is het wel het moment.

Nu ja, gezien mijn verleden met seksueel geweld is er ook gevaar voor hertrauma, dus ik ben er liever toch ook voorzichtig in. Bovendien is de kans om zo zwanger te raken zo goed als nihil, want ik heb nog steeds een slechte kwaliteit van eicellen en mijn baarmoederslijmvlies is op het verkeerde moment ontvankelijk voor bevruchte eicellen. Daarnaast zitten er ook te veel lactobacillen, maak ik te weinig progesteron aan en stoot ik embryo’s ook weer af wegens een auto-immuun probleem. Het laatste onderzoek wees dat allemaal uit. Om dat allemaal te verhelpen moet dus ook nog eens aangepaste medicatie nemen. Het spreekt dan vanzelf dat natuurlijk proberen weinig zinvol lijkt. Toch vind ik het letterlijk niet geschoten in deze situatie ook een moeilijk te verteren iets, elke eisprong is en blijft wel een kans, denk ik, hoe miniem ook. Misschien moet ik een vacature uitschrijven, lol. En dan ga ik een selectieprocedure starten of zo. Stel u voor… 

Ach ja, we kunnen er allemaal eens mee lachen, maar ik vind het kak dat ik momenteel niet verder kan. Ik vind het nog meer kak dat ik moet afwachten en in sommige situaties merk ik dat bepaalde gedragingen en uitingen van mensen me hoop op een snelle transfer meer en meer doen afnemen. Ikzelf word er bovendien niet jonger op en hoe ouder ik word, hoe meer kansen op bijvoorbeeld zwangerschapsverlies. Bovendien ben ik nooit een oudere moeder willen worden, maar goed: eigenlijk is de kans op jong moeder worden toch al aan mij voorbij gegaan.

Bovendien moet ik ook nog eens terug geopereerd worden aan mijn voet en moet ik dat nu ook in rekening gaan nemen. Maar wie weet wat die wanneer in rekening kan gaan nemen, niemand toch?

Enfin, het is dus kak, gewoon kak.

24 gedachtes over “Ik wacht…

 1. Jeetje je zit in een heel moeilijk pakket. Waar meerdere factoren invloed op hebben. Heel veel sterkte. Ik hoop voor j3 dat je snel door kan gaan.

 2. Jee, wat zit je in een moeilijk te verteren pakket. Het is allemaal zo dubbel. Nu je ook nog eens afhankelijk bent van andere. Ik wens je kracht toe om hier doorheen te komen en uiteraard het beste op een mooie afloop.

 3. Laat me eerst en vooral zeggen dat ik zeer blij terug echt iets van je te lezen. Ik heb het gemist. Ik vind het ook heel erg mooi en moedig dat je dit wil delen met ons. Dit is voor jou wellicht het zwaarste van de hele coronacrisis. Dit mag ook gehoord worden.
  Veel moed dn ik hoop voor dat je niet té lang meer moet wachten.

 4. wat een bijna onverteerbare hoop van ellende! ik kan alleen maar zeggen dat ik het echt vreselijk voor je vind. Ik hoop op een wonder voor je. Ze bestaan tenslotte

  1. Wel, ik beheers het wachten doorgaans heel goed, ik ben daarin ook heel erg flexibel en als het nu niet kan, morgen misschien wel.
   Maar als je je kans op het moeder worden (en dus je grootste droom) er enkel door ziet afnemen en dan vooral ook allerlei pipo’s zijn die de regels aan hun laars lappen (terwijl je ze braaf volgt omdat je onder andere wel echt verder wil met die fertiliteit), is wachten wel heel erg frustrerend soms. In opstand komen brengt ons niet sneller naar de corona-vrijheid hoor, ze volgen net wel.

 5. Ik snap je frustratie heel erg.. Wat vervelend dat het op dit moment zo stil ligt en inderdaad irritant om het gedrag van anderen te zien. Hopelijk wordt het snel beter en kan je door 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.