Molens

Hum, hum…

Tromgeroffel, want ik heb nieuws.

Er is in de galerie Duende te Mechelen een tentoonstelling over molens. Geloof het of niet, maar het is toch echt waar: ik zit er tussen. Enfin, een werk van mij dan. Ikzelf gelukkig niet. Geschreven tekst nog wel, gekoppeld aan een schilderij, genaamd “De Meulder”.

Mijn buurman als kind vormde mijn inspiratie. Wij woonden namelijk in de Molenbeekstraat (in Heffen, toen nog een echt boerengat tussen Mechelen en Willebroek. Nu helaas ook meer en meer vol gebouwd) en we woonden ook naast de laatste maalder van Heffen. Vergane glorie dus, nu is het een B&B, waar de molen in het midden wel behouden is naar het schijnt. Maar toch… ergens in mijn tekst komt “Dat was toen gewoon zo”, nu noemen ze zoiets Vlaams erfgoed. Ik vraag me af of je oud wordt als je soms net iets te veel terugdenkt met een zekere vleug melancholie, maar goed… Net daardoor werden mensen kennelijk geraakt.

 Je moet niet gaan kijken natuurlijk, ik ben al lang blij dat ik het eens mag vermelden. 
Zeker omdat ze mijn achternaam eerst verkeerd op de affiche hadden gezet. Dat hebben ze nu dus recht gezet. Yes! 

14 gedachtes over “Molens

  1. Super gaaf dat er ook iets van jou tussen zit…als klein meisje vond ik molens altijd fascinerend omdat de buren er een fotoshoot hadden tijdens hun bruiloft, haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.