Als ik dit nu schrijf

Als ik dit nu schrijf,
zal ik dan blijven?

Als ik dit nu schrijf,
zal men dit dan later lezen?

Als ik dit nu schrijf,
wat zal men daarover,
op dat moment,
dan denken?

Nu,
later
en nog veel later?
Als men dit vindt?

Over 10 jaar,
over 50 jaar,
of over 100 jaar?

Als ik dit nu schrijf,
blijf ik dan?

In de woorden,
de zinnen
en gedachten,
van nu,
op dit moment,
aan deze tafel
en tussen deze mensen?

En dat ze dan niet eens weten
dat ik hier zit
aan deze tafel
en tussen deze mensen

Als ik dit nu schrijf,
wat zal men daarover dan denken?

Als ik dit nu schrijf,
Zal ik dan blijven?

Els Lambrecht

via Kunstencentrum De Loods – jan 2020
nav. Poëzieweek met als thema De toekomst is nu

Voorgebracht op de poezieavond – 6 feb 2020
congrescentrum De Kleiput
Stattioncentrum 22
2570 Duffel

20 gedachtes over “Als ik dit nu schrijf

  1. Mooi en ook een mooie gedachte, ik heb dat met bloggen ook wel eens dat ik denk, deze tekst zal te lezen blijven. Een raar maar ook mooi idee.

  2. Toen mijn dochter klein was, vond ze het afschuwelijk als er een insect werd doodgemaakt. Ze was altijd tegen iedereen aan het roepen ‘pas op daar is een mier, loop om’ of ‘blijf van die mug af’. Een keertje, ze was 5 of zoiets, liep ze zelf per ongeluk op een spinnetje, drama was het – draaaamaaaaa – ze was ontroostbaar. Toen heb ik met haar gepraat en hebben we besloten om een verhaal over de spin te schrijven zodat de spin door kon blijven leven in de woorden. Sindsdien is dat er bij ons ingebleven. Als er iemand doodgaat dan schrijven we over ze zodat ze in woorden blijven leven omdat woorden altijd blijven leven. Daar deed je gedicht me aan denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.