Nurse Els is back, met speciale dank aan Corona!

Corona heeft zelfs mijn blog besmet, wees dus voorzichtig als u dit leest en zet misschien een mondmakser op. (grapje uiteraard)

Corona, het is me wat! Vorige week zat ik te lachen met wc-papier hamsteraars en vandaag werk ik terug als verpleegkundige. Ja, zo snel kan dat gaan, maar laat me beginnen bij het begin.

Nee, ik ga niet vertellen wat Corona is, daar vertellen ze al genoeg over en als je dat nu nog niet weet, leef je echt op een andere planeet of ben je misschien net iets te goed in quarantaine gegaan, dat laatste kan uiteraard ook.

Goed, vorige week zag mijn agenda er op een dag plots leeg uit. Het is te zeggen: er was veel geschrapt, want werkelijk alles viel weg. Vrijdag had ik enkel nog mijn fertiliteitsarts, mijn psychologe en de kinesist erop staan. Vandaag is dat enkel nog de kinesist, want dat wordt als noodzakelijk gezien in mijn situatie en heb ik een videoconsultatie gehad bij mijn psychologe (oh ja, dat was echt wel heel bizar!)

Ondertussen staat die agenda wel weer overvol.

Ik ben luistergenoot via Uilenspiegel
en ik sprak over eenzaamheid in tijden van isolement op de radio.
Mijn sociaal engagement is groot (nu ja, anders ook, maar nu helemaal) en ik gaf me ook op als vrijwilliger voor verschillende andere zaken.
Daarnaast schreef ik al veel, ruimde ik op, werkte ik in mijn tuintje en zorg ik blijkbaar voor de humoristische noot op sociale media. Het wordt me ondertussen zelfs gevraagd om te blijven posten.

Maar vooral had ik me aangemeld als verpleegkundige. Nu waren er natuurlijk bezwaren. Ik kon door medische problemen niet meer als verpleegkundige werken. Ik ga met een reden naar de kinesist, ik kan ook heel slecht tegen heel vaak de handen te wassen en handgel is helemaal uit den boze. Bovendien kan ik niet tegen shiften omdat mijn hormonaal systeem helemaal van streek is, ik heb namelijk nog steeds cptss en pcos. Maar ik kon wel iets doen, dacht ik. Ik heb dat diploma en niets doen, leek me geen optie. Ik ken namelijk echt wel iets van medicatie, ik ken ook nog steeds veel van medische administratie en ik heb de afgelopen dagen mijn kennis over microbiologie, hygiëne en dus over de verspreiding van virussen en het opbouwen van antistoffen al vaak boven gehaald om vooral mensen gerust te stellen. Dat werkt blijkbaar ook.

Vandaag kan ik zeggen: ik werk terug als verpleegkundige, zo snel kan dat gaan. Mijn voet moet ik niet veel gebruiken, ik werk niet in het ziekenhuis, maar ik werk wel terug als verpleegkundige. In corona-tijdperken kan het snel gaan en als er mij één ding de afgelopen dagen wel heel duidelijk is geworden, dan is het dat ik terug weet waarom ik destijds voor de studie verpleegkunde gekozen heb. En ook al zei mijn vader daarover ‘Veel te hard werken voor veel te weinig geld’ (dat is overigens ook zo, “vrouwenberoep” weet je wel), dat hard werken wil ik nog steeds doen. Niet voor de centen, wel omdat ik wil zorgen voor anderen. Meer moet dat niet zijn…

Oh ja, nog een ding, er is ons op geblokte wijze vanuit de politiek op iets gewezen en dat is wel degelijk van groot belang nu:

BLIJF IN UW KOT!!!

16 gedachtes over “Nurse Els is back, met speciale dank aan Corona!

  1. Wat goed dat je weer terug bent, respect! Het is een mooi en dankbaar beroep! Helaas hard voor weinig. Het moet je roeping zijn, want als je het niet voor geld doet, dan is dat helemaal mooi om voor anderen te zorgen die zorg/hulp nodig hebben. Respect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.