Op het juist spoor…

Laat me even updaten, dat werd tijd blijkbaar. Ik krijg van velen van jullie de vraag waar ik mee bezig ben. Vooral qua fertiliteit zijn hier vragen. Ja, daar is iets op til, maar ook op andere vlakken is er veel aan het gebeuren.

Puur professioneel ben ik bezig met “ondernemen als zelfstandige” en volg hier dus lessen en dergelijke voor. Het heeft bij mij met schrijven te maken. Zo ga ik schrijven op bestelling. Tot nu toe kreeg ik vragen om cursussen te schrijven, website-teksten, brieven, mails en nog veel meer. Dat deed ik al via het lets-systeem, maar dat ga ik nu dus ook betaald doen. Daarnaast wil ik freelance redacteur worden, maar ook gewoon in dienstverband. Dit neem meer concretere vormen aan en ik voel dat ik daar echt wel blij van word. Ik heb het gevoel dat na jaren ploeteren mijn levenstrein ook op dat vlak op het juiste spoor begint te rijden.

Tja, die job heroriëntering moest ik natuurlijk wel doen. Ik sukkel al jaren met een lastig voetje. In 2016 had ik een auto-ongeluk en sindsdien is het echt sukkelen geblazen met operaties, kinesitherapie en beweeg coachen. Ik kan niet altijd ver stappen, fietsen lukt gelukkig wel. Twee weken geleden werd dan wel mijn fiets gestolen, dus dat is vloeken. Voor mij is een fiets méér dan gewoon een fiets, het is ook een echt hulpmiddel in mijn mobiliteit en zowat de enige manier waardoor ik wat kan bewegen. Daarnaast ga ik dus ook een parkeerkaart voor minder mobielen krijgen, hetgeen alles ook al zou moeten verbeteren op dat vlak. Men omschrijft de problemen in mijn voet als een definitief karakter hebben en daarom kom ik dus in aanmerking. In ieder geval spreekt het dan vanzelf dat werk als verpleegkundige niet meer gaat. Dat was met mijn huidproblemen en verstoorde melatonine-productie sowieso al geen lachertje.

In het kader van job heroriëntering was ik ook begonnen met de studie psychologie. Ik ben uiteraard nog steeds ingeschreven, maar met mijn sterke prikkelgevoeligheid is de universiteit niets voor mij. Ik koos om die reden al bewust voor de VUB en bijvoorbeeld niet voor de KUL die veel grootser is. Dat is jammer, want de studies zelf vind ik uiterst interessant en de boeken en cursussen zit ik nog steeds uit pure interesse te lezen. Ik heb dus besloten er voorlopig mee te stoppen, want naast die prikkelgevoeligheid, was ik ook gewoon te veel met andere zaken bezig. Ik kreeg regelmatig de vraag hoe ik mijn studies nog kreeg ingepland tussen al hetgeen ik deed. Dat ging moeilijk, heel moeilijk zelfs. Ik heb wel ontdekt dat statistiek leuk is, wie had dat gedacht? Het zou in ieder geval kunnen dat ik deze studies ooit wel terug ga heropnemen, maar voorlopig is het beter die sowieso on hold te zetten.

Ik deed dus ook heel veel vrijwilligerswerk, ik had 8 verschillende baantjes op die manier. Daar schiet nu enkel nog redactiewerk van over, samen met sociaal-media werk, daar doe ik ondertussen ook communicatie en PR bij. Voor mij is dit allemaal wel in dezelfde lijn en ik doe dit nog steeds voor meer dan 1 organisatie, maar ik kan u verzekeren: ik werk veel minder en dat was nodig. Ik heb terug tijd om een lange douche te nemen. Mijn arbeidscoach had visueel in een diagram voorgesteld naar waar mijn aandacht allemaal moest gaan en dat drukte mijn neus echt wel op de feiten. De rust dat dit nu met zich mee brengt, is zalig. Ik ben nog steeds productief en met veel bezig, maar op een veel realistischere manier.

Qua schrijven ben ik ook meer “artistiek” aan het schrijven. Zo heb ik deze maand drie keer zelf op een podium gestaan. Ik wilde schrijven, niet voordragen, maar het werkt wel om wat paden te openen, dat is duidelijk. Ik zit nu zelfs in de “start to fame”, dat is een kunstenaars lijst die wordt gezien als opkomend talent. Het is wel fijn om daar mijn naam en een gedicht op mijn naam tussen te zien staan.

Qua traumatherapie ben ik echt aan het helen. Ik verkoos de weg van herstel boven loyaliteit en dat was nodig. Het is meer dan duidelijk dat ik nu eindelijk mijn leven begin te leiden, patronen doorbreek en kies voor mezelf. De spanningen die hierdoor nu in mijn omgeving zijn, zijn allesbehalve leuk maar wel nodig. Bij eerdere pogingen liet ik me daardoor tegen houden. Nu dus niet meer, mijn leven heeft ook bestaansrecht, hoe dat leven gevormd is en mij nog steeds vormt ook. Ik durf nu opkomen voor mezelf en ga van een gesloten persoon die zichzelf nooit durfde laten zien naar een open persoonlijkheid die echt en authentiek is. Traumatherapie werkt, zoveel is duidelijk.

Uiteindelijk de fertiliteit dan. Ik heb drie embryo’s in een diepvriezer in Portugal steken. Ik ben nu op zoek naar iemand die even mee over en weer wil en er eventueel een reisje aan wil vastkleven. Dit kan dus vanaf de week van 6 april. Ik moet deze week de fertiliteitsarts zeggen welke dag ik de embryo’s wil welkom heten en dus naar Portugal kan. Tot nu toe heb ik nog niemand om mee te gaan en hoewel ik het echt wel gewoon ben om dingen op mezelf en alleen te doen, vind ik even over en weer naar Portugal gaan toch een beangstigende onderneming. Zeker de eerste keer, ik denk dat dat de tweede keer al minder zal zijn. In ieder geval geven deze embryo’s van topkwaliteit 75% kans op innesteling. Bovendien sta ikzelf hormonaal ook beter dan voordien. Ook dit zou grotendeels door de traumatherapie komen. Het is best grappig dat dokters nu al meermaals gezegd hebben dat ze door mij nog in mirakels moeten gaan geloven.

Er is sowieso meer rust gekomen sinds ik gestopt ben met veel van dat vrijwilligerswerk, waardoor ikzelf uiteraard ook rustiger ben. Dat zal mijn omgeving ongetwijfeld fijner vinden, maar ook voor mezelf is het een ware weldaad. Ik ervaar minder spanningen die er dus ook veel minder af moeten en ik heb daarnaast meer structuur. Ik zie zelfs de kans om mijn huisje toch wat meer onder handen te nemen. Eigenlijk is dat wel nodig. Ik heb nu een stokje achter de deur trouwens. Een psychologe waarmee ik afspreek wat ik op dat vlak doe, dat is namelijk ook zelfzorg en belangrijk in traumatherapie: een veilige en gezellige thuis maken van je eigen huisje…En hoe het zit in de liefde? Ja, zelfs die vraag krijg ik… Tja, moest de liefde niet zo ingewikkeld zijn, er zouden niet zo veel liedjes over geschreven worden! 😉

27 gedachtes over “Op het juist spoor…

 1. Zo te lezen gebeurt er veel in jouw leven. Het juiste spoor, of pad kiezen is daarbij belangrijk. Afdwalen mag af en toe, als je het spoor maar niet bijster raakt 😉

  1. Dit klinkt allemaal heel positief Els, ondanks de vele tegenslagen die er zijn geweest! Op een podium staan is ook een nieuwe spannende ervaring! Ik ben blij voor je!
   Had graag meegegaan naar portugal (al ken je me niet live), maar datzal financieel niet gaan. Spannend ook! Ik duim voor je..ik vind dat je trots mag zijn op jezelf!

 2. Wauw je hebt behoorlijk wat op je bord de laatste tijd maar ook heel veel mooie vooruitzichten. Ik wens je alle geluk toe in de paden die je zal kruisen. Fijne avond.

 3. Pfiew, je verhaal raakt me. Misschien omdat ik bij sommige punten overeenkomsten zie. Respect en succes met de tocht! Je komt er wel, linksom of rechtsom, daarvan ben ik overtuigd.

 4. Wat leuk dat je letterlijk werk gaat maken van het schrijven! Ik doe dat zelf als fulltime blogger en vind het echt geweldig. Ik wens je veel succes!

 5. Aller eerst: Wat een prachtige foto bij dit artikel.
  Ten tweede: “Qua traumatherapie ben ik echt aan het helen. Ik verkoos de weg van herstel boven loyaliteit en dat was nodig” Heel goed van jou. Jezelf boven al kiezen zal veel meer werken dan je loyaal opstellen naar andere toe. Dat werkt voor een ander maar niet voor jou.
  Ik hoop dat je iemand vind die met je mee naar Portugal gaat. Succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.