verwijderde blogDit was een blog waarbij ik inspiratie voor een tekst ergens anders haalde en ik dit duidelijk onderaan vermeld had. Het was ook zeer duidelijk dat dit zo was, iedereen die de oorspronkelijke tekst kende, kan dat ook gewoon zien en aangezien het in hetzelfde wereldje zit, leek me dat heel logisch dat vele mensen de link wel zouden leggen. Dat zagen er eerder ook al, zonder problemen. Ik deed in ieder geval geen plagiaat, al wordt dat beweerd, verre van zelfs. Plagiaat is doen alsof de tekst van iemand anders de jouwe is. Dat heb ik nooit gedaan. Integendeel, er stond gewoon knal onder dat ik de inspiratie elders haalde. Over toestemming vragen of je een tekst als inspiratie mag gebruiken, kan deontologisch gezien wel iets gezegd worden, dat geef ik zeker toe, al mag dat wettelijk ook. Bovendien vind ik het eerder een compliment voor de auteur waar ik mijn mosterd haalde.

Blijkbaar is de auteur waar ik in mijn inspiratie haalde hierdoor wel heel ongelukkig en dat wil ik ook niet, dat is uiteraard verre van de bedoeling geweest. Vandaar dat ik het er ook afhaal. De oorspronkelijke voetnoot laat ik voorlopig wel staan… Het is immers niet fijn beschuldigd te worden van plagiaat terwijl het niet zo is. Het ironische is dat ik net zelf slachtoffer werd van echte plagiaat en daar dus wel een procedure is voor is ingezet en ik daar net op mijn fb pagina een bericht over heb gepost. Ik vind het echt wel ironisch eerlijk gezegd. Ach ja…

Ondertussen is me ook, bij navraag, bevestigd dat ik nergens iets verkeerd gedaan heb, wettelijk gezien dan. Ik heb het ook opgezocht in de cursussen die ik erover gevolgd heb enzo. En al helemaal omdat ik de inspiratie haalde van een tekst op facebook en je je auteursrechten over iets afgeeft als je iets op fb plaatst. (Dat vind ik trouwens echt schandalig, dat meen ik, maar het is wel zo) Ik heb sowieso wel iemand gekwetst en dat was niet mijn bedoeling, dat vind ik zeer jammer. Het toont ook wel aan hoe gevoelig deze dingen kunnen liggen, die eerlijk gezegd bij mij ook zeer gevoelig liggen en die ik dus ook wel volledig begrijp. Ik heb al problemen gehad van “gestolen foto’s” waar ik niets aan kon veranderen omdat ik ze op fb had gezet en alles wat je op fb plaatst auteursvrij wordt (ik ben ook bezig met fotografie), maar net zo goed is er laatst iemand geweest die echt deed dat ik het was met een tekst waar ik zelfs privé problemen door gekregen heb. Dat was wel van een heel andere categorie dan dit, maar daar zijn echt gevolgen aan gekomen… ook voor die persoon die het gedaan heeft.

De persoon bij wie ik het vandaag heb nagevraagd en schrijver is en er dus ook wel iets van kent, zei me dat je als schrijver sowieso geen mooier compliment kan krijgen dan wat ik gedaan had. Het is maar hoe je het bekijkt zeker? De regelrechte oorlogsverklarende aanval die hij hieronder las, vond hij dan ook alles behalve nodig, omdat het van in het begin heel duidelijk was dat ik nooit wilde stelen. Je kan niet akkoord gaan met de manier waarop en het alles behalve fijn vinden, maar dat kan ook op een andere manier gezegd worden, vond hij. Je kan er ook gewoon iemand op wijzen dat je wil dat er die bron bij staat of zo… Dat vind ik eerlijk gezegd ook. maar misschien had ik inderdaad wel iets meer moeite mogen doen om de echte auteur te vinden.
Hij vond overigens ook dat die persoon die er zogezegd alles van wist maar eens moest opzoeken wat plagiaat is, want dat die dat heel duidelijk niet wist en je dat gewoon door plagiaat in te tikken op google al kan weten. Ach ja, k laat dit staan voor als er verder gedoe van komt, maar ook omdat ik weet dat link sowieso al verspreid is, alleen de effectieve bron verwijder ik nu wel, ik wil niemand zwart maken, zie je. Zo ben ik niet. Maar ik ben wel een verantwoording schuldig aan mijn volgers, vind ik. Mijn eigen tekst (waarbij ik voor mezelf nu wel de volledige bron van inspiratie schreef) bewaar ik uiteraard gewoon op mijn computer. Ik haalde mijn inspiratie er overigens niet voor niets, het was prachtig! 😉

Veel liefs,


De bewuste voetnoot

Deze blog kwam tot stand na inspiratie door de brief van iemand anders die een brief schreef aan haar infertiliteit, bij haar is er wel resultaat. Bij mij na al die jaren nog steeds niet… Ik las hem op de pagina “… “, verder weet ik weinig van die auteur. Meer info mag u me zeer geven als u dat weet, ik kreeg hem zelf doorgestuurd van iemand anders.

36 gedachtes over “verwijderde blog

 1. Wat een verdriet als ik dit lees, iets wat je zo gegund is, wat niet gaat. dat je het geen plek kan geven, dat lijkt me heel logisch, het is niet af, het gaat maar door. Ik gun en wens je alles wat mogelijk is en hoop dat je het geluk krijgt.

 2. Lastig om hier als buitenstaander op te reageren, je verdriet is zo voelbaar. Ik hoop dat het je toch gegund is op wat voor manier dan ook en dat je dit alles een plekje kunt geven.

  1. Het is plagiaat. Het hele begin is letterlijk overgenomen. Overigens vinden vele mensen dat, gezien de mails hierover. De auteursrechten liggen bij de schrijver en de publicatierechten bij Kids en Kurken. Nogmaals als het niet wordt aangepast, gaan we het op Instagram bekend maken.

   1. Het is niet letterlijk, ik schrijf in de tegenwoordige tijd, terwijl die tekst geen tegenwoordige tijd is want ik zit er nog in…
    en ik vermeld ook waar ik het gevonden heb. Het is blijkbaar een andere bron dan u aangeeft en ik wil die zeer graag vermelden. Dat zeker wel en er bij zetten wie de auteur is waar ik de inspiratie haalde, dat wil ik allemaal doen. Echt waar, maar ik heb er mijn tekst van gemaakt. Maar ik wil niet moeilijk doen en ik ben blij voor de inspiratie en ik wil zeer graag een compromis sluiten waarin we ons beiden kunnen vinden

   2. Ik ga geen discussie meer aan. Wij zijn een magazine en weten hier alles van. Als het stuk er niet uit is (wij willen ook geen kopie met bronvermelding van Kids en Kurken die publicatierechten heeft ). Ga ik het om 14.15 op Insta zetten.

   3. Ik ben redactrice en schrijf ook voor een magazine, voor meer dan één zelfs, ik ken er ook “alles” van… Nou nee, want ik weet dat je nooit alles kan weten over iets, maar als dat je argument is “een magazine”, dan kan ik hetzelfde argument gebruiken. 😉 Als de auteur hier zo ongelukkig van wordt, zal ik het eraf halen. Want dat wil ik ook niet, dat was verre van de bedoeling… Ik heb het dus aangepast. Ik laat het nog even zo staan…. Zodat mensen op de hoogte zijn. Want ik word hier beschuldig van plagiaat terwijl het niet zo is…. Plagiaat is letterlijk “het overnemen van stukken van anderen en deze laten doorgaan voor eigen werk” en aangezien ik er heel duidelijk bij gezet had dat ik de inspiratie elders haalde, is het heel duidelijk geen plagiaat, En dat weet ik wel heel goed, al weet ik misschien niet “alles”. Als u “alles” weet, zou u dat normaal ook moeten weten, niet waar? Maar het is eraf, ik hoop dat u tevreden bent. Ik heb die hele juridische teksten niet voor niets moeten bestuderen voor mijn job, al is de lijn soms dun, dat geef ik toe. Maar dat zal u ook wel weten! 😉 Het is jammer dat u niet tot een compromis wil komen, dat betreur ik ten zeerste.

 3. 🥺😓 Heftig en zwaar om te lezen…ik mag dan ongewenst kinderloos zijn door iets anders, maar ik snap je en voel je pijn en verdriet…. Heel mooi geschreven, heel echt. Een dikke knuffel voor jou en je bent niet alleen❤️🌹❤️🙏🏻

 4. Wij schrikken hier van! Deze tekst is gestolen van ons platform! Dit diefstal van auteurs rechten. De auteur en wij hebben hier geen toestemming voor gegeven. Asap eraf, anders ondernemen wij juridische stappen!

  1. Beste, ik heb niets gestolen, ik heb mijn eigen tekst ervan gemaakt en de bronvermelding vermeld, ik pik nooit zomaar iets. Ik ben er net zelf slachtoffer van, dus dat is het laatste wat ik zou doen. u kan zelf goed genoeg lezen dat het niet dezelfde tekst is…. De eerste paragraaf is heel gelijklopend, daarna wordt het een heel ander verhaal, waar nog dezelfde zinnen staan, maar ook heel andere, want mijn verhaal is alles behalve hetzelfde, was het maar zo.
   Ik ken zelf redelijk veel van auteursrechten en moest ik geweten hebben wie het geschreven had, had ik gevraagd of ik er mijn eigen tekst van mocht maken. Maar zoals u eveneens onderaan dit bericht kan lezen, wist ik dat niet en vraag ik zelfs achter iemand die me hierbij zou kunnen helpen. Ik weet dat iets gebruiken als inspiratie iets anders is dan pikken of auteursrechten, want daar ken ik wel iets van. Bovendien, indien dit geplaatst is op facebook, verliest u zelfs de auteursrechten erover. Dat is alles behalve eerlijk, dat vind ik ook, maar het is wel zo. Dat ben ik zelf op heel pijnlijke manier te weten gekomen.

   1. Het is plagiaat. Het hele begin is letterlijk overgenomen. Overigens vinden vele mensen dat, gezien de mails hierover. De auteursrechten liggen bij de schrijver en de publicatierechten bij Kids en Kurken. Nogmaals als het niet wordt aangepast, gaan we het op Instagram bekend maken.

 5. Jezus, wat een gedoe.
  Jammer dat ze ook jou niet eerst persoonlijk hebben gecontacteerd en direct dreigen met “alles op instagram goeien”.
  Ik heb jouw brief gelezen en ik vond het heel ontroerend. Maar mijn goesting om de ‘oorspronkelijke’ tekst te lezen is bij deze totaal over.
  Ik worstel zelf al jaren met mijn kinderwens. Door een genetische ziekte is mijn lichaam te zwak om een kind te dragen, 50% kans om de ziekte door te geven en ik kom niet in aanmerking voor adoptie hierdoor. Zelf heb ik al heel veel steun gehaald bij lotgenoten die om een of andere reden ook een kinderloze moeder zijn. En ik vond het idee om een brief te schrijven naar je fertiliteit een mooi idee. Ik heb het zelf ooit eens toegepast om afscheid te nemen van mijn ‘oude gezonde ik’, de persoon die niet ziek was. En het hielp om te aanvaarden.

  1. Maar ik werd idd met mijn rug tegen de muur gezet, waar geen ruimte tot compromis of overleg was. Nochtans zou een verwijzing naar hunn site op mijn blog hen ook wat kunnen opleveren. Niet dan? Ik heb best veel volgers in de fertiliteitswereld. En niet alleen via mijn blog.
   De reden dat ik het eraf haalde, was omdat ik niet wil dat iets een eigen leven gaat leiden als ze me gaan besmeuren op instagram (vind ik vrij volwassen ook, ahum) en omdat ik ook geen verder gedoe wil. Ik wil graag een beetje rust nu, ik heb een vrij gek weekend achter de rug, meer zeer uiteenlopende gebeurtenissen en emoties. Dus, het is voor mij echt wel even genoeg geweest nu! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.