The Climb


I can almost see it.
That dream I’m dreaming,
But there’s a voice inside my head saying,
“You’ll never reach it.”
Every step I’m takin’
Every move I make feels lost with no direction,
My faith is shakin’
But I, I gotta keep tryin’
Gotta keep my head held high

Refrein:
There’s always gonna be another mountain
I’m always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I’m gonna have to lose
Ain’t about how fast I get there
Ain’t about what’s waitin’ on the other side
It’s the climb

The struggles I’m facing
The chances I’m taking
Sometimes might knock me down,
But no, I’m not breaking
I may not know it,
But these are the moments
That I’m gonna remember most, yeah
Just gotta keep goin’
And I, I gotta be strong
Just keep pushing on,

‘Cause…

Refrein x2

Keep on movin’
Keep climbin’
Keep the faith, baby
It’s all about—it’s all about the climb
Keep the faith, keep your faith

Geschreven door  Jon Mabe en Jessi Alexander
Gezongen door Miley Cyrus voor Hannah Montana,  Walt Disney Music Company

Dit doe ik niet snel, gewoon de tekst van een lied op mijn blog neerpennen. Ik ben nochtans iemand die graag de tekst beluistert van een liedje. Het is daarom dat deze tekst me zo raakt, ik ben immers totaal geen fan van Miley Cyrus, integendeel zelf. Ik kwam dit liedje tegen in het najaar van 2018. Ik had net te horen gekregen dat ze een eiceldonor voor me hadden en het beschreef zo hard mijn gevoel rond mijn kinderwens. Nog steeds, de laatste dagen zet ik het steeds opnieuw op. Die eerste zinnen sloegen toen in als een bom: ik zie het wel, maar de droom die ik heb, lijkt zo ver weg en zo onmogelijk om te verwezenlijken. Ik luisterde verder… het geeft kracht, echt heel veel kracht. Wie had ooit gedacht dat ik steun kon vinden bij Miley Cyrus, ik alvast niet!

De tekst spreekt voor zich, dat hoeft geen uitleg. Mij helpt het verder te gaan bij fertiliteit. Net zoals vele andere liedjes ondertussen. Ik denk zo aan “Push the sky away” van Nick Cave and the bad seeds, maar ook aan “we zullen doorgaan” van ramses Shaffy. Die vond ik daarvoor ook al heel goed. Miley Cyrus is gewoon het bewijs dat je iemand over het algemeen niet echt goed hoeft te vinden om dan toch één nummer van hen te hebben dat er voor jou echt uitspringt en net wel heel veel betekent…17 gedachtes over “The Climb

  1. Mooi om te lezen. Soms betekenen liedjes inderdaad heel veel en daar hoef je echt geen fan van de artiest voor te zijn!

  2. Een tekst van een liedje krijgt soms een hele andere betekenis, ik heb zelf een paar liedjes waarvan de tekst mij erg dierbaar is geworden, bijv love of my love van queen

  3. Herkenbaar. Er zijn liedjes die ik niet graag hoor totdat ik de tekst analyseer. Plots zie ik het lied dan in een andere context en vind ik het plots wel mooo. Is vaak ook zo met schilderijen of kunst. Het verhaal erachter is vaak een stimulans om iets mooier te vinden of om er door geraakt te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.