Wensmama Swap voor moederdag: ik doe mee, jij ook?

Goh, Ik heb een heel fijn weekend gehad, echt een heel fijn weekend. Ik kan zeker niet klagen.

Alleen zijn er dan zo echt moeilijk momenten, de momenten die je enkel kent als je ongewild kinderloos bent

Ik ging met vrienden picknicken enzo, zij binnen in de winkel. Ik blijf even zitten, ik heb ook veel last van mijn voet (ik heb Sudeck), dus dat is wel prima zo. Ik had echter niet gezien dat ik me geparkeerd had voor de Orchestra…

Dikke buiken passeerden om de haverklap en ik denk dat kersverse ouders ook de gekochte dingen vanop de geboortelijst kwamen halen. De baby was echt wel ieniemienie…

De dag ervoor had ik mijn schriftje het volgende opgeschreven:

De kraamafdeling wordt blijkbaar gelost, zie ik allemaal kersverse ouders met ieniemienie prutskes voorbijkomen, ik zit aan de ingang van het ziekenhuis, de moeder van Arno ligt hier… Ik zie het… Het valt kennelijk alleen mij op. Arno van 9 speelt met zijn Star Wars… We zijn naar de expo van Star Wars gegaan. Heb hem verwend, klein beetje maar…

Omdat ik een kind wil verwennen? Waarschijnlijk wel…

Ik zette het op fb, mensen vroegen hoe de expo was geweest, het andere ontging hen ook blijkbaar. Niet zo in de fertiliteitsgroep, daar plaatste ik het ook. Zij begrepen kennelijk wel wat ik bedoelde en vonden het vooral heel herkenbaar. Vijf had ik er zien passeren, vijf van die pasgeboren boelekes met trotse, kersverse ouders. Oh, de papa die nog een foto trekt bij het verlaten van het ziekenhuis enzo, ik zag het allemaal. Tsja, een ander valt dat inderdaad niet of toch veel minder op.

En dan is er zo iemand… roken als een Turk, alcohol en “pillen pakken”, ze is zwanger… Ik heb zelfs koffie en cola gelaten om nog maar zwanger te raken… Dat ze het verder bijna een heuse grap vindt dat iemand PCOS heeft, enfin, de symptomen ervan… is uiterst pijnlijk… Nu ja, ze kan ze eigenlijk gewoon niet goed hebben, maar neemt keer op keer die dingen eruit om het eens goed duidelijk te maken dat ze niet kan uitstaan…  En elke keer opnieuw dat ik ze zie, doet ze het, zegt ze het en ik zag ze afgelopen weekend.

En dan kwam ik dit tegen…  Als een helder lichtpuntje na een weekend vol confrontatie

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAnVandervaeren%2Fposts%2F1902193946459975&width=500

wensmamaswap

Voor diegenen die geen fb hebben, kan je haar wel bereiken via haar website: http://www.anvandervaeren.be/

Een wensmama swap voor moederdag. Ik ken An, we volgden samen de opleiding kinderwensconsulent.

En ja, ook wij, wensmama’s zijn zeker ook mama’s, ouder ben je immers van wanneer de wens er is.
Ik doe dan ook heel graag mee; ik wil heel graag iemand die ook hunkert naar het moederschap een cadeautje geven, als ik kon, zou ik iedereen die verlangt naar het moederschap een cadeautje geven. Ik heb alleen nog geld nodig om mijn eigen kinderwens te zien vervullen, dus dat gaat echt niet… Beetje gezond egoïsme! 😉  Maar ik weet echt wel hoe pijnlijk die dag van het jaar is, uit eigen ervaring natuurlijk… hoe anders?

Wil je ook meedoen? Zoals je ziet is dit heel gemakkelijk… Je laat je adres na bij haar, ze verzamelt ze en op 16 april krijg je te horen voor wie jij een cadeautje moet kopen/maken/whatever… iemand die je die dag in de watten kan leggen in ieder geval. Aan de hand van een moodboard kan je dan zien wat de andere mama leuk vindt enzo.  Een moodboard is een bord waar je een (eigen) sfeer op kan creëren. De vertaling van moodboard is dan ook letterlijk sfeerbord. Bij mij zal het nogal met bloemetjes, zonnetjes, olifantjes en bohemian-dingetjes zijn, denk ik…

Ik kijk er alvast naar uit… Ik vind het een leuk idee, een heel leuk idee zelfs.
Doe jij, als wensmama, ook mee?

14 gedachtes over “Wensmama Swap voor moederdag: ik doe mee, jij ook?

  1. Mensen lezen zo vaak over de dingen in die voor jou belangrijk zijn, ze weten niet hoe te regen of ze lezen het gewoon echt niet omdat ze zo met zich zelf bezig zijn. Heel leuk dat je mee doet aan deze swap en ik hoop dat jouw wens ook snel vervuld mag worden.

  2. Wat een mooi initiatief, ook juist om een beetje meer aandacht te geven aan ongewenst kinderloos zijn. Leuk dat je mee doet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.