Gedachtenverzetting in een emotionele week

Om eerlijk te zijn: ik heb geen idee over wat ik wil schrijven… Maar ik weet wel dat ik mijn gedachten wil verzetten, dus ik begin zo maar en zie wel waar ik uitkom… Morgen moet ik naar de psycholoog voor de eiceldonatie en dat geeft wat spanningen, ook denk ik dat het emotioneel best nog wel zwaar was dat ik afstand deed en afscheid nam van mijn eigen biologische kindje…. Daarover later ook nog meer, want daar ga ik zeker een blog over schrijven.

Maandagavond moesten alle spanningen eruit, ik begon te rillen over mijn hele lijf, ik was aan het klappertanden en had het koud. Dat trillen komt dan letterlijk van spieren die gespannenheid vasthouden en dan plots beginnen los te laten. Ik heb het al meermaals gehad, het is echt geen pretje, het doet pijn en achteraf ben je precies stijf… Nu ja, ik kan heel goed alles in mij houden, al die spanningen, ik laat ze vaak zitten. Heb weinigen rond mij om echt te ventileren, het gevolg van alleen wonen en ik had die dag iets emotioneels zeer zwaar gedaan. Daarna moest ik echter verder doen, was iemand bij…. Het kon er niet uit, moest me “sterk” houden… En toen ze weg was, kwam het…. Die sterk staat trouwens tussen aanhalingstekens omdat ik gevoelens uitspreken en laten zien veel sterker vindt dan dit niet te doen, maar op die moment wilde ik het even niet…. Ik viel in slaap daarna, uitgeput van het trillen.

Dinsdag was al beter, de zon scheen, ik ging mijn fiets halen bij de fietsenmaker, ik ruimde wat op want de poetshulp ging komen. Ik zette er nog iets vanop facebook en er begon iemand tegen mij dat niemand er een boodschap aan had. Voor alle duidelijk, het was vooral een berichtje van “hupsakee, we gaan genieten van de dag, het is goed weer en ik heb de lentekriebels”. Bovendien begon hij nog over het waarom ik in Gods naam opruimde als er een poetsvrouw zou komen…. Heel simpel: omdat ze anders niet kan poetsen…. Volgens hem was er geen verschil tussen poesten en opruimen. Het was hilarisch eigenlijk. Hij zei ook nog dat hij boeken schreef en ik denk dat ik moest besluiten van hem dat ik dus niets deftigs schreef en of ik mijn fouten wel zag bij het schrijven. Hij moest eens weten… dat van die boeken dan: weet hij veel wat ik naast mijn blog enzo nog allemaal doe…  En iemand dat schrijft “jij ruimd op” en mij dan berispt op typfouten, maar die fout van zichzelf niet ziet in zijn bericht vind ik vooral grappig als ze me zeggen dat ik een fout gemaakt heb. Dat hij nog afrondde met dat hij ging stoppen wat dat hij dingen te doen had, maakte het helemaal af. Zeker als ik daarna zag dat hij zijn reacties verwijderde, want door zijn reacties kreeg mijn bericht wel een boost natuurlijk en zagen andere mensen in mijn vriendenlijst het bericht ook en volgde er wel reacties van dat het heerlijk was om te lezen en zo… Nu ja, het was echt een heerlijke dag. Ik ging nog naar de dokter, zelfs dat was heerlijk, de zon scheen binnen in de praktijk, ik was met de fiets en olé, olé, de lente was in het land.

Die avond weer decor gaan spelen in de Ideale wereld, zo noem ik het tegenwoordig, maakte het weer af. Blijven plakken bij mijn nonkel en veel te laat in bed…

Benny and JoonGisteren voelde ik me echter zo moe, maar dan ook zoooo moe, dat ik niet veel deed. Ik maakte een vlog ja, over dat hele traject als alleenstaande en met eiceldonatie. Vloggen is niet mijn ding, maar nu is iedereen weer even helemaal mee. En ik sloot de dag af met twee films waarin Johnny Depp meespeelt, waaronder mijn absolute favoriet: Benny and Joon. Ik zag die film als tiener met school, het is een film uit 1993 en het was geleden vanop school dat ik die gezien had, we zijn nu een slordige 20 jaar later dus dat kon alle kanten uitdraaien. Jaren zocht ik naar deze film en ik kwam deze eerder toevallig en tweedehands tegen op bol.com zodat ik hem eindelijk kon kopen. Gekeken dus en ik wist weer waarom ik toen voor Johnny Depp gevallen was, in 1993 was hij overigens 30, dat is jonger dan ik nu… en hij is even oud als mijn moeder, dat vond ik als tiener maar een vreemde gedachte. Ik moet wel zeggen dat ik in die film vooral viel voor zijn acteertalent, dat was echt zo. Hij speelt die rol van Sam echt magnifiek en ja, ik vond hem ook wel knap, toen, als 14-jarige of zo… Ik ben Johnny Depp altijd een goede acteur blijven vinden overigens en ik ben hem ook altijd knap blijven vinden al ziet hij er nu misschien iet of wat minder uit. Iets met drank enzo, denk ik. Hij blijft wel iets hebben. Met Brad Pitt heb ik dat bv helemaal niet, ik vind daar niks aan.  Als ik dan in de hernieuwde trailer bovendien zie: “If you see the world een little bit different” weet ik weer waarom ik die film toen al goed vond en nu nog steeds. Want ja, ik vond hem 20 jaar later nog steeds hemels! Dat er bovendien een groep, Frituur Paula, hier in Mechelen van de soundtrack ondertussen ook hun lied met eigen danspasjes die iedereen in Mechelen kent, is bovendien een enorm pluspunt. Trailer en het lied hieronder te horen! 😉

what's eating gilbert grape
De tweede film die ik zag, was er ook een met Johnny Depp, ik vertelde al dat ik opruimde en die had ik op videocassette en die deed ik weg. De films op de videocassettes die ik zeker nog wilde hebben bestelde ik op dvd en dat was er één van. Het is de film “What’s eating Gilbert Grape?” Heel goede film waarin ook Leonardo DiCaprio hemels speelt…. Hem vind ik overigens niet knap, maar ik kan moeilijk zeggen dat hij niet kan acteren.

Flightplan
Ik ben helemaal in de films tegenwoordig, want maandag zag ik ook nog Flightplan met Jodie Foster. Vind ik haar knap? Bwah, ze mag er wel zijn, maar mijn voorkeur gaat uit naar mannen. 😉 Wel een steengoede film overigens een goede actrice!

Ik merk dus sinds kort dat films me weer kunnen boeien en mijn gedachten kunnen vasthouden, dat was lange tijd niet meer. Ik denk wel dat het deels komt omdat ik dat tv-toestel heb verplaatst. Het staat nu beter en handiger om te kijken, aangenamer ook, maar hij staat zeker nog steeds niet dagelijks op. En tsja, enkel voor films…

Dat was mijn woensdag, vandaag is het donderdag. Ik deed deze morgen de kinderen weer naar school, dat deed ik dinsdag ook. (Dat zijn dus niet mijn kinderen, ah nee, ik kan er geen krijgen! 😉 En heb er nog geen met die eiceldonatie! 😉) kroop daarna weer in bed: zo moe. Niet echt geslapen, maar wel echt gerust. Even kort gepraat met de eiceldonor, want morgen heb ik gesprek bij de psycholoog, best wel zenuwachtig voor… ai ai…. Maar daar wil ik nu even niet aan denken. Ik ga terug een film opzetten, denk ik. Zo meteen nog eens gaan kijken, welke ik kan uitkiezen, ik heb echt een kast vol Dvd’s.

ideaal-wonen-leuven-1400x798
Morgen dan dat gesprek, dat is in Leuven, die dag is het ook interieurbeurs in Leuven en ik heb een gratis toegangsticket, dus ik ga misschien wel eens zien. Aangezien ik nu toch bezig ben met opruimen en mijn interieur en mijn terras enzo, kan ik misschien ideetjes opdoen. Als ik gratis binnen kan, waarom ook niet. Wel zien dat het lukt met mijn voet, want die deed ik vandaag weer enorm veel pijn. Maar goed, aangezien dat hier ook een thema is momenteel, kan het misschien nog ene leuke blog opleveren! 😉
Er staat mij voor dat ik zaterdag ook iets gepland had, maar ik lijk het kwijt te zijn, is dat niet zal ik nog maar wat schrijven voor de job enzo. En dan zondag is het een inspiratie zwanger worden event. Ga, ik misschien naartoe, moet dan die avond ook nog naar een optreden… Dus ik weet het nog niet. Al denk ik dat het best nog wel interessant zou kunnen zijn en zeker ook om een blog over te schrijven… Ik kan moeilijk zeggen dat het hier geen hot item is. Meer info kan je hier lezen: http://www.anvandervaeren.be/aanbod/zwanger-worden-inspiratie-event/

Dit is en zal mijn week verder nog worden…
Het thema eiceldonatie en mijn bio-kindje en ook niet-bio-kindje zitten heel hard in mijn hoofd, maar ik probeer het even te ontlopen. Ik hoop wel dat morgen goed loopt natuurlijk en dat deze stap dan ook weer gezet is.

23 gedachtes over “Gedachtenverzetting in een emotionele week

  1. Wat een zuurpruim op Facebook zeg! Goed dat hij je humeur niet beïnvloedde. En sterkte bij de psycholoog (met terugwerkende kracht?)

  2. Wat is het toch fijn dat van je af schrijven zo therapeutisch kan werken. Ik hoop dat de scherpe randjes hierdoor wat minder zijn geworden. En als ik alles zo lees kan ik niet anders afsluiten dan jou heel veel succes met alles te wensen. En ja genieten van de kleine dingen, het is zo onwijs belangrijk!

  3. Ik hoop dat het gesprek goed is gegaan vandaag. En we delen dezelfde passie hoor: Johnny Depp! Knap van je dat je alles opschrijft.

  4. Films zijn bij mij ook mijn uitlaatklep als het moeilijk gaat. Toen ik enkele jaren geleden erg diep zat, hielp “Hairspray”. Ik werd er toen zo vrolijk van: een lichtpuntje in een donkere periode.
    Veel sterkte en succes!

  5. Leonardo DiCapriooo! Fijne man. Dat even terzijde… Sommige mensen op FB zouden echt moeten stoppen met azijnpissen. Asteblieft, zeg. Succes met alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.