een jaar na de comeback: bedankt aan de gasten van Get Ready!

get ready!Even een blogje tussendoor van mij: iets ontspannend en dus helemaal niet in teken van mijn onvervulde kinderwens, rouwprocessen enzo. Omdat het af en toe ook leuk mag zijn en het leven ook fijne dingen bevat. Gelukkig maar en ook hier denk ik dat ik best een stem aan velen geef! Dat dan weer wel.

In een blog van een paar jaar geleden las je al eens dat ik als tiener fan was van o.a. Get Ready!, 11 jaar en een bakvis, ik gaf hem ook de toepasselijke titel: mijn bakvisjaren.

Nu ja, ik mocht nooit veel naar optredens die tijd, mijn ouders vonden me daar simpelweg te jong voor. Een keer is mijn moeder dan maar eens meegegaan en ik ben nog eens naar een fandag geweest, bij de Feryn in Kapelle op den Bos, maar dat was vlakbij en t was nog licht, dus dat mocht en met een vriendin eens naar een optreden, dat mocht want haar moeder was erbij. Dat is echt alles. Ik was verder wel een echte fan en ja, ik was heel jaloers op vriendinnen die wel mochten gaan, met of zonder ouders, sowieso, ik wilde niets liever.

Nu ja, het maakte mij niet minder fan, ik was een bakvis en zij waren een Boyband: 1+1=2. Heel simpel. Ik had mijn favorietje, jaja, zoals iedereen.

Fan van het eerste uur: mijn liefde voor jou is diep zo diep….  Wij zaten in het 6de leerjaar en ik denk dat 3/4de van de meisjes in ons klas verkocht was. De jongens van onze klas zaten nog met action man te spelen en wij beleefden onze eerste platonische liefdes…. De vier gasten van Get Ready!

Dat ging verder, eens in het middelbaar. Ik was nog steeds geen unicum. Toen ik “want ik doe doodgewoon mijn eigen zin” meebrulde met de single cd, zei mijn moeder eens droogweg: “niks van, zolang gij in mijn huis woont, doet gij wat ik zeg”. Ze zei dat niet kwaad, ik was puber: ideale tekst voor een puber, denk ik, maar mijn moeder wilde toch even iets rechttrekken. Zomaar een anekdote die ik me nog herinner of hoe mijn vader mee begon te dansen naast de tv: ik zweer het u: geen zicht!

Och ja, ik hield er een hele knipselkaft van bij, hing posters in mijn kamer en kocht elke cd, single, maxi single en natuurlijk albums. De strips had ik ook en twee kaften. Drie T-shirts of zo en een kussentje. En de knuffel Oscar, de hond, die had ik ook. De poppen vond ik maar dom persoonlijk, maar die Oscar vond ik zalig. De dekbedovertrek wilde ik heel graag, maar die kwam niet binnen, zei ons moeder en zelf kon ik hem niet betalen. Tsja…

Alles opnemen, met cassettekes van de radio en videocassettes van de tv. Dat was nog die periode, kan je je dat indenken? Jaren 90…. Dat is geen 10 maar al 20 jaar geleden, he!?

Tot het voorbij was ik en naar Studio Brussel en Radio 1 begon te luisteren en bv Monza van Stijn Meuris een grote favoriet werd en zelfs toen al Guido Belcanto, the scene, The scabs, Boudewijn De Groot en ik voor de eerste keer echt geraakt werd door Leonard Cohen.  Teksten begonnen te primeren boven de fun en boven wie het zong. Muziek draait niet om jonge, knappe gasten, maar om…. je raadt het nooit: muziek.

Ik deed alles weg, behalve de albums, die wilde ik nog bijhouden en kreeg voor alles nog een aanzienlijk sommetje, aangezien ze hun hoogtepunt nog niet echt voorbij waren. Laat ons ook eerlijk zijn: dat hoogtepunt duurde jaren! 😉 Enkel de single Requiem hield ik bij! Dat was de enige single die ik echt wilde bijhouden, ik vond dat zo een mooi liedje. Toen mijn partner jaren later kwam te overlijden, kreeg het ook heel veel betekenis en zette ik diezelfde single tig keer op.

Op dat moment (de overgang van Get Ready! naar andere muziek) was er enige schaamte omdat ik ooit fan was geweest van Get Ready! Oh help, was ik dat echt geweest??? Niet dat ik ze ooit door het slijk ben gaan halen of zo. Al sinds een paar jaartjes begonnen nu toch enige nostalgische buien mij liedjes van hen opzoeken op YouTube. Toen vond je die weinig, nu vind je ze in overvloed

Oh, ik was uit nostalgie nog wel eens naar Get Ready! Geweest, naar Jimmy, Koen en die twee anderen waarvan ik nooit de naam geweten heb. Niets persoonlijk hoor, dat ik de namen van Jimmy en Koen wist, was eerder omdat ik er als 11-jarige zo een fan van was en nu niet meer. Ze kwamen in onze achtertuin bij wijze van spreken en het was gratis: parkpop 2016, Mechelen. Goed geamuseerd en zelfs nog kaarten gewonnen voor de 20 jaar Get Ready!. Dat werd afgelast, tsja…

Maar, niet veel later: comeback???? Serieus, dat menen ze niet? Dat was echt waar mijn eerste idee… Een vriendin stuurde het naar mij: “hier se, uw tienerjaren!” Wel ja, een comeback dus….

Voor mij blijft het vooral nostalgie, ik vind het zalig nu om naar optredens te gaan, al doe ik er niet veel. Dat hoeft ook niet, maar als ik daar zo op het reunieconcert zat voelde ik me vooral terug 12 jaar, alle zorgen aan de kant en gaan met die banaan! In de zomer nog twee keer elders geweest, maar dat viel wat tegen: trekken, duwen, nee, niks voor mij: zeker niet met krukken. Kerstspecial: oke, terug in een zaal, op een stoeltje op t balkon en rustig kunnen zitten zonder getrek en geduw, dat vind ik best oké. En, ja, nu waren er liedjes bij van die nieuwe cd die ik niet kocht: nostalgie weet je wel, dus de nieuwe hoefde ik niet te hebben, maar nu ga ik hem toch kopen….oeps

KLOPGEEST — speciale betekenis voor mij, heel speciale, diegene die mijn blog echt volgen weten wel waarom. Dus ik moet dat op cd hebben. Dat moet gewoon.

Verder is Get Ready! verre van mijn huidige muzieksmaak, maar kom, van mij mag hun poster hangen tussen Leonard Cohen, Nick Cave, Guido Belcanto, David Bowie, The Doors en Johnny Cash op mijn wc…. Het mag terug, de schaamte voorbij…. Muzikaal geen hoogvliegers die mannen van Get Ready!, maar ambiance verzekerd en gewoon pure nostalgie en die optredens daar in Ninove doen me in extremis genieten, echt waar en dat mogen ze weten.

En daarom, beste mannen, beste Jimmy, Koen, Glenn en Jean-Marie wil ik jullie bedanken. Persoonlijk kan ik het niet doen, want ik hou niet van geduw en getrek, dus ik ga niet aanschuiven na zo een optreden om het jullie heel oprecht te zeggen. Dat is volledig mijn keuze, anderen mogen dat wel doen en ik neem daarin niemand iets echt kwalijk, maar daarom doe ik het op deze manier. Bedankt omdat jullie af en toe mijn zorgen terug doen vergeten, me af en toe terug tiener deden voelen het afgelopen jaar en zelfs zo een liedje als klopgeest brengen, wat persoonlijk voor mijn van heel grote betekenis is. Ik nam het zelfs mee naar mijn psychologe: rouw- en verliesverwerking, het is me wat…

bedankt mannen, echt waar bedankt!

❤ you guys! 

 

 

 

 

 

25 gedachtes over “een jaar na de comeback: bedankt aan de gasten van Get Ready!

  1. Ik ken ze niet, maar had dit idd ook met de Backstreet Boys. Zou eigenlijk naar hun concert gaan in 2014 maar was toen zwanger. En stiekem baalde ik heel erg (al is de liefde voor Brian en Nick inmiddels volledig verdwenen haha!) Daarna kwam 5ive, precies hetzelfde. Je hebt boybands gewoon nodig als tienermeisje. De illusie… Ben benieuwd waar onze oudste mee zal thuiskomen!

    1. naast Get Ready! was het hier ook een en al Backstreet Boys, mijn aandacht kon ik gemakkelijk verspreiden tussen beide groepen! En als je ze niet kent, denk ik vooral dat je van Nederland bent en niet van Vlaanderen! 😉
      Ik wilde een paar jaar geleden overigens ook naar zo een concert gaan van de Backstreet Boys, maar toen had ik al andere plannen, jammer genoeg

  2. Ik ken ze alleen van naam, ik had zelf weinig met boy bands meer met Madonna, Prince en een beetje Spice Girls. : ) Wel fijn dat het zoveel voor je kan betekenen, muziek is helend!

  3. Aaah wat een zalig logje van je om te lezen.
    Ik herken mij hier helemaal in. Alleen was ik helemaal idolaat van The X-Files, waar ik toevallig vorige week een logje over schreef. Die hebben dus ook een comeback gemaakt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.