Trajectcontroles in Mechelen: waarom ik wél een voorstander ben!

trucks te snel

Krijg ik net een berichtje binnen van een kennis via facebook: wist jij dat Bart Somers zoveel besteed heeft aan trajectcontroles? Ik weet het bedrag niet meer juist, het is veel, heel veel, maar ik vind dat een goede zaak, een heel goede zaak zelfs….

Voor alle duidelijkheid, ik woon in Mechelen en Bart Somers is onze burgemeester. Ik ben het niet altijd eens met het beleid va Bart Somers, maar ja: dit vind ik een goede zaak…

Dat ik ondertussen drie mensen rondom mij verloren ben in het verkeer, zal hoogstwaarschijnlijk wel meespelen. Het is geen prioriteit, zei die kennis. Hoe kunnen nu elke dag verkeersdoden door een paar paljaskes die vinden dat ze 90 mogen rijden in een zone 30 nu geen prioriteit zijn? Want zo noem ik ze… Zo een paar gastjes die vinden dat ze wat meer zijn dan de rest en maar wat sneller gaan rijden. Ik heb het hier niet over de sporadische te-snel-rijder, omdat hij een bord niet had gezien of eens 5 per uur boven de limiet zat, hè! Je ziet ze vaak, de snelheidsduivels, heel vaak en het is gevaarlijk, heel gevaarlijk.

Oh ja, je hoort er ook vaak die zeggen dat het is om de gemeente te sponsoren, dat zal zeker zo zijn, maar je hebt veel in de hand of je die op die manier mee sponsort of niet. Ik heb in de 15 jaar dat ik met de auto rijd één snelheidsovertreding gehad. Dat was deze zomer trouwens, ik reed kennelijk 60 of zo, gecorrigeerd 53, in een zone 50, ik dacht dat je er 70 mocht. Tsja, dan vloek ik even, maar denk ik ook: eigen schuld dikke bult. Ik vloek even op mezelf, niet op die camera of de politie of de burgemeester, maar op mezelf en niemand anders: ik reed daar immers te snel en ja, ik kon die 53 euro waarschijnlijk ook nuttiger besteden. Ik denk trouwens dat het volkomen verkeerd is om te denken dat ze het doen om de mensen te pesten of zo. Oh ja, die hoor je ook vaak….

Ik zeg doorgaans: verkeersregels zijn er om een reden. We rijden met heel veel rond op de baan en ik ben misschien een rebel en ga eens graag over de lijntjes, maar in het verkeer niet. En natuurlijk doe ik eens een stomme stoot in het verkeer, die doet iedereen wel eens en natuurlijk heb ik ook al eens geluk gehad omdat ik iets te laat gezien heb of even onoplettend was. Ik heb ook al een ongeval gehad: ik reed op een voorrangsbaan en de andere kwam van rechts. De andere was in fout, het was trouwens een zone 50 en ik ben er rots van overtuigd dat ik niet sneller reed, want ik had mijn GPS aanstaan en dat ding begint oorverdovend te tuten als je sneller rijdt dan de aangegeven snelheid. Nu ja, het is wel door dat ongeval, dat ik heel hard besef dat 50 al een serieuze snelheid is, want de klap was behoorlijk groot. Mijn auto was een totaal verlies, die van de tegenpartij ook en ik heb door die klap nog steeds gevolgen en het was mààr 50km per uur. Ik stond er overigens ook van te kijken wat voor een impact 50 km per uur kan hebben.

Nee, volgens mijn denk je compleet verkeerd als je denkt dat snelheidscontroles er zijn om de modale burger te pesten…

Ik ben voorstander van snelheidscontroles in elk opzicht…
Van mij mogen ze er op elke baan zetten en ja, ik zit er ook al wel eens boven, maar het zal nooit bewust zijn… en daar zit volgens mij bij velen de kromme redering. Ik hoorde iemand eens zeggen dat je per jaar toch zeker 10 overtredingen mag hebben…. Gekke redenering niet?

Nu ja, dat ze alle mensen die vinden dat het om te pesten is, dan maar goed “pesten”…. Misschien leren ze er nog uit, of misschien vlammen ze beter eens tegen een elektriciteitspaal omdat ze uit de bocht vliegen… zo ben ik mijn partner kwijt gespeeld, omdat de andere uit de bocht vloog door te hoge snelheid… Maar in dit geval wil ik een elektriciteitspaal, zelfs geen boom: dat leeft ook nog, een paal, zodat zij alleen er last van hebben en dan hopelijk veel last… Niet dood, want dan weten ze het niet meer: last, veel last…. Oh ja, misschien is dat gemeen van mij… maar doelbewust te snel gaan rijden, is gevaarlijk voor iedereen. En dat ze zichzelf in gevaar brengen is één ding, maar dat ze alle andere weggebruikers in gevaar brengen, vind ik onaanvaardbaar! En misschien zijn trajectcontroles niet de oplossing en misschien zijn ze dom geplaatst, dat laat ik allemaal in het midden… Maar elke maatregel om mensen aan de toegelate snelheid te houden en overtreders ervoor te straffen, juich ik toe… echt elke maatregel. Want hoe dan ook, er zullen er wel zijn die zich daardoor wel aan de regels houden en er zullen daardoor dan hopelijk ook minder doden of gekwetsten vallen…
Hopelijk wel…

9 gedachtes over “Trajectcontroles in Mechelen: waarom ik wél een voorstander ben!

  1. Wat een heftig artikel. En ik begrijp je heel goed. Overigens heb ik ooit de impact gezien van een botsing bij nog geen 30 km per uur en dat was behoorlijk groot. Laat staan bij 50 km per uur. Hier ook iemand die weinig overtredingen heeft begaan en als het wel gebeurt: behalve ‘jammer’ word je flink met je neus op de feiten gedrukt. Want het zou ook zomaar kunnen dat je iemand anders meeneemt hiermee. Overigens zijn een aantal van de boetes in de trant van “te dicht bij de bocht geparkeerd” en “1 minuut te lang blijven staan”. Daar baal ik wel oprecht van. Verder denk ik dat het je eigen verantwoordelijkheid is en dat het wel heel makkelijk is om het af te schuiven als ‘makkelijke verdienste voor de gemeente’. Ik ben het dus eens met de strekking van je verhaal.

  2. Ik ben het met je eens. Toch zie ik teveel wegmisbruikers levensgevaarlijke dingen doen op de snelweg. Het heeft nut maar blijkbaar niet genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.