Dag lief kindje van mij

Dag lief kindje van mij,
Ik dacht dat je hier al lang zou zijn
Ik hoop door mijn tranen door
dat ik je gehuil snel mag horen
Het duurt al zo lang
Het wordt moeilijk om sterk te blijven
Is er iets dat ik fout deed misschien?
Wachtte ik te lang?

Maar lief kindje,
als je van dansen houdt,
dan speel ik melodietjes voor je op mijn gitaar
en als je houdt van dromen,
dan laat ik je fantasie de wilde weg opgaan

Ik heb een kamer voor jou,
gewoon boven, als je de trap opkomt
Zodat ik dichtbij je zal zijn
als je ooit bang bent
en ik snel bij je kan zijn
als je roept
Het is een kamer vol verhalen
die wachten om verteld te worden
Ik wil je zo graag vasthouden

En als je houdt van lachen, lief kindje
Schilder ik voor jou een muur vol smileys
of elfjes of autootjes of wat je ook wat je maar wil

Ik heb nooit geweten

babydrawn
Kwam zo maar plots mijn potlood uit toen ik niet wist wat tekenen.

dat de de stilte in mijn huis
me zo doof zou maken
Ik heb ook nooit geweten
dat ik iemand zo hard kon missen
die ik nooit heb gekend

Ik dacht dat je hier al zou zijn, echt waar
Maar ik zal blijven doorgaan, wachten, hopen en vechten

Voor jou, mijn lief kind…. voor jou….

12 gedachtes over “Dag lief kindje van mij

  1. Wat een prachtig gedicht is dit. Ik voel je verdriet door alle woorden heen. Ik hoop dat het je snel gegund mag zijn om moeder te worden. Volgens mij ben je al moeder..nu alleen nog het kindje bij jou! Het gedicht is heel herkenbaar voor mij in de jaren dat ik een hele sterke wens had.

  2. Hey hey, een heel herkenbaar verhaal die me heel diep in mijn hartje raakt! Maar geef niet op! Blijf erin geloven.
    12jaar geleden had ik mijn grote kinderdroom opgeborgen na 5jaar alles geprobeerd te hebben. We hadden een nieuw huis gekocht en de kamertjes gingen we wel anders vullen😳. En plots was ik ongemakkelijk, heel erg zelfs en het ging niet over. Een collega vroeg wanneer ik ongesteld was geweest. Was volgens mij heel lang geleden. Na een zwangerschapstest die met heel veel stress gedaan was bleek ik inderdaad zwanger te zijn. Spontaan dan nog!!! Een hele moeilijke zwangerschap met vanaf 26w platliggen in het ziekenhuis werden we de trotse ouders van ons kleine wondertje. Ook al is de weg soms moeilijk, een wonder kan altijd gebeuren. Ik hoop en wens je het zo hard toe. Veel succes. Dikke knuffel onbekend hippiemeisje💖

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.