A love story

“The greatest thing you’l ever learn, is just to love and be loved in return. The woman I loved is dead.”

moulin-rouge-top-romantic-movie-quote1

 

De film Moulin Rouge, gezien in het middelbaar, zelfs met school in het kader van de lessen. Daarna nog op videocassette gekocht en de cd. Ik had de cd voor de film. Mijn zus had immers de film, het eerst waar ik naar op zoek ging toen ik alleen ging wonen: check. Mooie film…

 

Maar ik had nooit gedacht dat hij zo veel voor me zou gaan beteken. Pas na de dood van Gui kocht ik ook de DVD, ik keek er naar en bleef eerder emotieloos. Een paar keer opnieuw.

 

Ik moest weer gaan voelen, ik sloot me er voor af. Te veel pijn, zelfbescherming, pijn erbij van andere overlijdens, te veel, gewoon te veel pijn. Niets meer dan dat.

 

Op vast lopen, helemaal op vast lopen. ’s Avonds, als niemand het ziet soms wel huilen, gewoon in bed. Denken dat je mischien toch naar een psychologe moet gaan, dat uiteindelijk doen.

 

Wil die je terug doen laten voelen, uiteraard. Wil je uiteindelijk ook. Niemand wil vast zitten. Doet doet pijn, hè. Dat zei ze eens, nadat ik ik voor de eerste keer echt voelde. Het deed pijn, ja, heel veel pijn….

 

Vandaag, na een hele poos de film terug opgezet. Oh man, nu voelde ik echt, op elk moment. Ik wilde geen relatie meer, Gui wel. Een ander verhaal, door andere redenen, maar toch hetzelfde. Dat merkte ik pas toen  ik een jaar na zijn dood eens de elephant love medley opzetten…

 

En dan op het einde, helemaal overgeven aan de liefde en dan moeten sterven…..

Ik voelde nu echt de pijn. Ik huilde nu niet uit empathie, maar omdat mijn hart letterlijk pijn deed. Omdat ik nu weet wat het is en het ook toelaat, als tiener niet. Wat wist ik daar toen uiteindelijk van. Ik was gewoon een snotneus die enkel kon dromen van zo een liefde en me misschien ergens wel kon indenken dat het pijn deed om zo iemand te verliezen

 

The greatest thing you’ll ever learn, is just te love and be loved in return. The man I loved is dead.

 

Misschien moet ik ons verhaal ook maar neerschijven, net zoals in de film. A love story…

 

2 gedachtes over “A love story

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.