mailtje van de vroegere peute

therapie

 

 

Ik heb dit mailtje al een tijdje geleden gekregen, van mijn vroegere therapeute, waar ik al jaren niet meer naartoe ga. Ze wilde weten hoe het met me was, een vriendin van me gaat daar nu….

Ik vertelde ze met wat ik bezig was: werken, BAM, missie als taboe-doorbreker in psychiatrie en onvervulde kinderwens,opleiding tot kinderwensconsulent maar vooral dat ik tevreden ben. Dat is ook zo, dat het leven vol shit en miserie zit, maar dat er dat mag zijn. Dat ik mijn gevoelens niet verstop, maar ze juist omarm, want dat ze nut hebben en, dat opkroppen niet goed is. Ik vertelde er zelfs bij dat ik me niet zo goed voelde omdat die ene fertiliteitsarts zei dat ik nooit een kind zou krijgen, maar dat ik nu bij een andere zit die me terug een ieniminie beetje hoop geeft, al zal de behandeling zwaar zijn, maar dat ik mezelf niets wil verwijten en dat ik een kind vooral liefde wil geven, zodat het niets te kort komt, want dat dat het eblangrijkste. Dat mijn kind fouten mag maken en dat dat oké zal zijn, dat ik mijn kind vooral wil duidelijk maken dat die zichzelf mag zijn, eender wie hij of zij is of waarvoor hij of zij staat. En ik vertelde ook dat ik moest afscheid nemen van een heel goede vriendin die misschien wel in Nederland woonde, maar waar ik alles tegen kon zeggen. Die nooit veroordeelde, maar goed kon luisteren en soms gewoon iets met een kwinkslag kon zeggen, zodat je het allemaal weer wat relativeerde…. we spraken elkaar elke dag via what’s app of facebook. Ondertussen is die vriendin dood, ik mis onze gesprekjes en onze bezoekjes aan elkaar. Een mooiere vriendschap kon er in mijn ogen niet bestaan,  maar ja, dat hoort er allemaal bij, bij dat leven, dat is gewoon zo. IK ben nu aan het rouwen en heb enorm veel verdriet, maar dat mag van mij. Ik zou niet weten waarom niet. (Voor alle duidelijkheid, die vriendin was nog niet gestorven toen ik die mail stuurde naar haar) Gelukkig noem ik mezelf niet, dat is te beladen, ik noem me wel tevreden.

IK ben nu mijn mails aan het sorteren enzo en ik kwam hem terug tegen. Haar mailtje terug deed me zo veel deugd, toen en nu ook. Wie mijn therapeute was, heeft geen belang, maar ze was best goed.

Dag els
Wat leuk om zo’n sprankelende mail van je te krijgen.
Ik begrijp dat je uitgetherapied bent en volgens mij heb je ook geen
therapie meer nodig. Je voelde ook voor mij ook totaal niet borderline en ik heb je dat
ook vaak gezegd. Misschien was de tijd toen nog niet rijp om dat helemaal in
je op te nemen. Dat is ook geen probleem hoor.
Ik was ook helemaal niet boos over je (niet) afronden, maar heb eerlijk
gezegd nog wel heel vaak aan je gedacht.
Ik ben vooral blij dat je je draai gevonden hebt en dat is in je mailtje ook
echt voelbaar.
En ja, de wereld is soms heel klein. Ik ken M. , maar ik ken ook B. F. . Zij is mijn collega op school.
En gelukkig ken ik ook het herstelgericht werken 🙂

Ik wens je nog heel veel tevredenheid. Kei hard gewerkt Els, knap gedaan!!!
Je mag me zeker nog mailen als je dat graag wil, het nodig is, of waarvoor
dan ook…

 

En dan op zo een dagen als vandaag, denk ik: ja ik heb hard gewerkt, ja, ik ben er uit, maar vandaag voel ik me wat minder, hetgeen nu ook niet zo vreemd is en dat mag, want dat is tevreden zijn…. gewoon laten zijn…. Voor ik het woord tevreden gebruikte zei ik wel eens dat het me net gelukkig maakt dat ik me van mezelf slecht mag voelen, maar tevreden is een betere benaming, sowieso… 🙂  ❤

.

3 gedachtes over “mailtje van de vroegere peute

  1. Ik zei het al: bevestiging hier van wat ze zegt! Gij hebt hard gewerkt en gij zijt goed vooruit gegaan. Als er nu nog mensen u de kans laten dat te laten zien…. Gij weet dat zelf ook, ge zijt zelf psychaitrisch verpleegkundige: met mensen die psyhische klachten gehad hebben is het meestal de omgeving die niet mee veranderd en de klachten in stand houdt in hun nabijheid…. Dat is zo jammer eigenlijk…. enfin, ik weet zeker dat heel veel mensen het inderdaad ook zien, die vooruitgang, die “geen therapie meer nodig hebben” en die straffe madam dat haar eigen boontjes kan doppen! Eender hoe: alleenstaande mensen zijn de meest mentaal sterke mensen, zeker als ze hulp durven vragen! dikke kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.