Shop-geluk

Vreemde titel voor een blog van mij, ik ben helemaal geen shopper en er geluk uit putten is bij mij hoogst uitzonderlijk. Ik ben zo het type dat de winkel binnengaat, recht op mijn doel af: ik koop dan wat ik nodig heb en verder gun ik de winkel geen blik waardig.

Maar soms kan ik me dan toch zo heel intens gelukkig voelen bij het kopen van dingetjes. Afgelopen weekend heb ik dingen gekocht die me echt blij maken.

 

hermanblogZo was ik vrijdag in Leuven en was de Fnac daar nog open (ik denk echt dat het na sluitingstijd was) toen ik aan het wachten was op vrienden. We zouden samen naar de Beleuvenissen gaan. De artiesten spraken ons die avond niet zo hard aan, maar samen gezellig weg zijn, is sowieso leuk. In afwachting ging ik dus de Fnac binnen. Ik liep recht naar de cd’s. In Mechelen hebben wij geen cd-winkel meer, dus ik moest de kans gewoon grijpen. Ik kom natuurlijk wel meer in Leuven, maar nu was ik alleen en kon ik er dus op mijn gemak rondkijken. Ik heb er verschillenden gekocht: Oasis, AC/DC,…  De Fnac heeft het voordeel dat ze vaak goedkoop zijn. Maar de (dubbel)-cd waar ik het meest blij mee was, was die van Herman Van Veen. Dat is voor mij pure nostalgie, als kind had ik cassettes van Herman Van Veen, ik hield als kind enorm van zijn stem, maar ook van zijn teksten. “Toveren” was altijd mijn absolute favoriet. Oh ja, en natuurlijk “ik ben vandaag zo vrolijk”. Het zal waarschijnlijk door Alfred Jodokus Kwak geweest zijn dat ik Herman Van Veen ooit leerde kennen. Ik zit nu bijvoorbeeld naar die cd te luisteren en ik word waarachtig teruggevoerd naar mijn kindertijd. Zijn stem vind ik eigenlijk nog steeds mooi. Ik zou eigenlijk niet weten of hij nog optreedt. Als dat wel zo is, moet ik toch hoognodig eens een concert van hem meepikken. De man in kwestie zal ondertussen ook al van een behoorlijke leeftijd zijn, vermoed ik. Ik ga dat zo meteen toch eens opzoeken: concertje Herman Van Veen.

 

Zaterdag ben ik dan verschillende winkels afgegaan. Ik ging eerst naar de Blender Vintage Shop. Deze is niet ver van mijn deur en is ook te betalen. Ik hou wel van oudere spullen, een vriendin zei eens dat ze vermoed dat ik de originele trendsetter ben van vintage. Het is inderdaad zo dat ik al jaren een voorliefde heb voor spulletjes, kleren en de stijl van de jaren 60 en 70. En dit was inderdaad al zo voor dit een trend werd. Ik heb gelukkig ook al vaak gratis kunnen “shoppen” bij mijn grootouders en bij mijn overgrootmoeder. Maar afgelopen weekend liep ik in de winkel op 2 kannen die me wel hard lonkten. Enkele jaren geleden kocht ik een schaaltje in de kringloopwinkel. Het was inderdaad al een ouder bloemenkanblogschaaltje met leuke bloemetjes op. Ik vond dat toen zo leuk, dat ik het mee nam. Ik denk dat ik er nog geen twee euro voor betaalde. In de vintagewinkel liep ik nu recht op twee kannen met net hetzelfde motiefje. Ze horen gewoon samen. Ik kon die kannen dan natuurlijk moeilijk laten staan. In die éne zou ik graag pauwenveren willen zetten. Dus als je iemand kent die een pauw heeft… ik wil graag zo’n veren. Ik ben zelfs bereid er een centje voor te geven.

 

Ik was met een vriendin naar die vintage winkel gereden en onderweg  zagen we een klein winkeltje. Het stond vol versieringen. Ik wilde in eerste instantie eens gaan zien of ik niets leuks vond voor op mijn terras, maar ik vond niet echt iets naar mijn zin. Ik vond wel een kudde olifanten. Mensen die me kennen, weten dat ik een voorliefde heb voor olifanten en deze kudde is echt mooi, maar dan ook heel mooi. De verkoopster zei dat je ze ook buiten kon zetten, maar ik zoek er binnen een plaatsje voor, zo heb ik er meer geniet van.

oliblog

 

En dan gingen we uiteindelijk ook naar de Paprika. Ik ben redelijk veel bijgekomen op een jaar tijd en daar waar ik 1,5 jaar geleden maat 38-40 had, moet ik nu gaan kijken bij de grote maten. Het is alleen bedroevend hoe weinig leuke dingen je daarin kan vinden, maar gelukkig raadde een vriendin mij een aantal maanden geleden de Paprika aan. Daar vind ik kleren in mijn stijl: bohemian, hippie en desigual-achtige dingen. Hij is niet goedkoop, vandaar dat ik er ook enkel ga winkelen in de solden. En het zijn solden, we zijn zelfs bijna op het einde, de prijzen waren dus laag te noemen en ik kocht er zulke leuke dingen. Oh ja, je moet me verder ook echt niet beginnen te vertellen over afvallen en diëten. Ik kwam bij door drie verschillende hormonale problemen en zal door diezelfde hormonen ook weinig gewicht kwijtraken, hoe hard ik mijn best ook doe. Vroeger at ik dan maar niet, dat was het enige wat werkte. Twee jaar geleden zei mijn dokter nog dat ik anorexia had, met al die hormonale problemen zag ik er echt niet zo uit, ik had een normaal gewicht, maar ik at per dag enkel een kom soep en vier droge boterhammen, daar heb ik echt heel lang op geleefd. Als er dan al eens een familiefeest was en ik dus iets anders moest eten, kwam ik meteen twee kg bij die er dan zook niet meer afging.  Mijn dokter zegt dat ik dan nu wel veel gezonder ben, voilà!  Daarnaast was ik vroeger slank en ongelukkig en nu ben ik dik en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik weet het dan echt wel. Laatst noemde een 14-jarig knulletje me een vette zeekoe. Ik heb hem gezegd dat hij zo zielig is als hij dat moet zeggen om zich om zich goed te voelen. Nooit geweten dat ik ooit zo sterk in mijn schoenen zou staan. Nee, ik ben dik, ik trek het me niet aan en ik voel me beter dan ooit! Genieten van het leven, dat doe ik en ik aanvaard mezelf zoals ik ben!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Enfin, ik gaf afgelopen weekend behoorlijk wat geld uit, maar ik ben zo blij met deze aankopen, maar dan ook zo blij. Nu weer even op de rem staan want ik heb nog steeds geen ezeltje dat geld schijt! En zo ben ik dan af en toe toch blij met materiële zaken, ja zelfs ik!

Een gedachte over “Shop-geluk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.