Drukkerdedrukkerdedruk

Al mijn goede voornemens ten spijt: ik kom er blijkbaar niet toe om om de twee dagen iets te schrijven voor mijn persoonlijke blog. Ik heb het vrij druk, ik zit weinig thuis, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik moet ervan profiteren nu ik nog geen moeder ben. Oh ja, vertelde ik al dat een schrijfsel van mij gebruikt wordt in een theaterstuk van Maelstrom. Het is genoemd “brief aan mijn kind” en mijn brief aan mijn sterrenmeisje komt erin voor. Ja, diezelfde brief waarmee ik de krant haalde, gewoon geplukt van de site van het Kinderwensmagazine. Ik vond het wel heel fijn, dat wel. Deze voorstelling gaat voor op 17 februari 2017 in het Opek in Leuven, mocht je geïnteresseerd zijn. Ikzelf maakte er al een evenement voor op facebook. Veel uitleg heb ik zelf nog niet, maar dat komt nog wel!

 

Ik heb het dus vrij druk, maar zelfs al ben ik wel thuis, blijf ik bezig de laatste tijd. Ik kreeg de voorbije dagen en weken vreselijk veel zin om op te ruimen en mijn huisje verder in orde te zetten. Ik zit dus kasten op te ruimen, ramen te lappen, heel mijn papierwinkel te sorteren (oh, ik smeet zo best al veel weg ondertussen!) en het gekke is, ik vind dat helemaal niet erg om te doen! Ik heb zo een tijd gehad dat ik mij er niet eens kon aanzetten om te stofzuigen, ik walgde toen nogal van mezelf omdat ik eigenlijk meestal een redelijk proper persoon ben, maar de laatste tijd: kuisen en opruimen. Ik vind het fijn, zo heel fijn. Zo vond ik een spreuk terug die ik vrijwel meteen ophing. iets wasOoit moesten we in groep zoeken naar een spreuk die ons het meeste aansprak en ik koos die eruit. Omdat iedereen iets is, ook kinderen, maar zeker ook mensen die zonder werk zitten of op ziekte-uitkering staan en daardoor niet werken. Ik vind het echt wel triestig dat je in deze maatschappij blijkbaar enkel iets bent als je werkt. Iedereen is iets, in de eerste plaats een mens met eigen wensen, dromen en talenten!

 

 

DSC_0016Nu ja, ik ben nog op zoek naar mijn affiches die ophingen in de wc van mijn appartement, ik trachtte toen zo’n café-wc-muur te creëren en eigenlijk was dat vrij goed gelukt. Mensen gingen graag bij me naar de wc, lol, echt waar, ze zeiden dat vaak! Daar hingen affiches van Guido Belcanto, Nick Cave en Jonny Cash. Maar ook van films en van festivals. Zaterdag bood ik tijdens de veiling op de fandag van Guido Belcanto op een affiche. Ik heb daar echt belachelijk veel geld aan gegeven, ik durf zelfs niet te zeggen hoeveel. Maar het was voor een goed doel. De veiling bracht blijkbaar 3500 euro op. Deze opbrengt gaat integraal naar “t antwoord”, armenzorg Turnhout. Het is vooral dat ik ook een periode serieuze zwarte sneeuw zag en dat ik weet dat het is als je nog twee weken moeten kunnen eten van 2 euro. En daarom, en alleen daarom wilde ik toch op iets bieden en mijn steentje bijdragen. Nu, ik vond de affiche zelf wel mooi en ze gaat helemaal passen in mijn café-wc-muur. De voorstelling ging blijkbaar door “Bij moeke” en dat gaf de ultieme doorslag waarom ik voor deze koos. Ik zeg tegen mijn moeder immers moeke! WC/badkamer dus in opbouw richting gezelligheid!

 

Maar niet alleen daar wil ik meer gezelligheid, ik wil ook mijn terras eindelijk wat opleuken. Vorige week was ik de winnaar bij Chavonzo via een like & share. Ik won zo een leuke bordjes en die hangen er reeds. Ik was daar echt wel heel blij mee! Ik kocht verder ook lampionnetjes, een zonnelicht-lichtje, zo’n dingen om in de grond te priemen, een heel mooie Boeddha en een vliegengordijn. Dat laatste wilde ik al ophangen, maar ik heb maar een boormachine van de Aldi en op een half uur boren, had ik nog maar een gaatje van een halve centimeter diep in die baksteen. Ik ben dus nu op zoek naar een goed boormachine, met zo een van Bosch moet dat op twee minuten lukken, denk ik. Ik vond het verder wel grappig, dat die medewerker van de winkel (in dit geval: Happyland) zei dat het een hippiegordijn was, ik kon dan natuurlijk alleen maar denken: “past helemaal bij mij!” Ik wil verder mijn terras eens deftig ontmossen, de buren zeiden dat ze een hogedrukreiniger hebben en dat ik die gerust mocht lenen. Eerst daar maar eens mee proberen (voor ik van die schadelijke goedjes gebruik) en dan wil ik mijn muren ook nog schilderen. Alle terrassen komen hier zo op elkaar uit en de scheidingswanden bestaan uit van die betonnen platen, heel praktisch, maar niets moois aan: een kleurtje zal hen goed doen!  En pas als dat geschilderd is, ga ik over tot het kopen van plantjes: kruiden voornamelijk, al wil ik ook wel een tomatenplant, maar dat zal niet meer voor dit jaar zijn.

 

En zo blijf ik bezig, ik lijk de laatste tijd vol energie te zitten. Dat is al wel een tijdje zo en ik geniet er echt van!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.