Leve het leven!

 

leve het leven
Geeen idee wie of wat Harten Hoeve is, ik plukte deze afbeelding van het internet, vond ze verder wel toepasselijk! 😉

11 juni 2016: een goede vriendin van me geeft een feest: een reuzepicknick voor al haar vrienden. Het is echter niet zomaar een picknick, in het evenement dat ze daarvoor zelf op facebook aanmaakte, omschrijft ze het als volgt

 

11 juni 2015 werd ik met spoed in kritieke toestand opgenomen met een zware longembolie. Wat volgde is een gitzwarte periode met kanker, bestralingen, stuk gelopen (allerbeste) vriendschappen, operatie, complicaties, herstel en uiteindelijk ongeneeslijke uitzaaiingen. Maar vooralsnog laat ik me niet kisten en wil ik het leven blijven vieren. Fuck kanker, fuck de dood, leve het leven!

Mijn idee is om, exact n jaar nadat alle ellende begon, n picknickfeestje in het Griftpark in Utrecht te houden. Bij slecht weer kunnen we altijd nog ergens anders heen; Utrecht kent genoeg leuke plekken om naar toe te gaan. Als iedereen wat lekkere hapjes en sapjes meeneemt maken we er een gezellig feestje van. 🙂

 

Ik ben daar niet naartoe geweest, ik had daar zo mijn redenen voor en ze wist die te respecteren. Ze is verder wel een goede vriendin, we zien elkaar niet zo vaak (er zit dan ook 150km tussen en onze auto’s rijden ook niet gratis), maar we zijn er wel voor elkaar. Vaak virtueel, maar zelfs zo is een luisterend oor niet veraf. We mogen gelukkig zijn dat internet bestaat, we leerden elkaar niet alleen op die manier kennen, we onderhouden zo ook onze vriendschap. We spraken enkele jaren geleden voor de eerste keer af, in Antwerpen. Het was een fijne ontmoeting vond ik zelf en er zouden er nog velen volgen. Ze noemen mij hippie, ze noemen haar hippie, we houden beiden van de natuur, spiritualiteit en we luisteren enorm graag naar muziek. Onze ontmoetingen bestonden dan ook geregeld uit het bezoeken van concerten! Het klikt met andere woorden wel. Nu goed, ik kon dus niet komen en ik stelde haar voor om enkele dagen te komen. Zij zag dat ook wel zitten en de afgelopen week waren we allebei bijna volledig vrij, dus zo geschiedde…

 

Het was al een tijdje geleden, echt waar. Ik was dan ook zo blij dat ik ze terugzag. Of we veel deden de afgelopen week? Waarschijnlijk niet in anderen hun ogen. We gingen samen naar de winkel en gingen eens eten bij een collega van haar en zijn vriend. (Dat laatste was zeker een gezellige avond en het eten was ook heel lekker te noemen!) Ik heb wel wat opgeruimd voor haar, dat gaat wat moeilijker nu, dat is ook niet zo vreemd en ik ging met de stofzuiger rond. Ik deed dat met veel plezier overigens.  Ik zorgde ook nog voor een typisch Vlaams gerecht: stoofvlees met friet en rauw witloof. Verder hebben we vooral rondgehangen op haar appartement: ik in de zetel, zij op haar bed. De tv stond op met een serie die ze graag zag of de voetbal en ik las in een boek. Tetteren deden we natuurlijk ook. Nee, verder deden we hoegenaamd niets, echt niets.

 

En toch was dat zo gezellig, echte quality-time en het gevoel dat je helemaal jezelf mag zijn bij elkaar: inclusief de protjes en de boeren. Echt waar: we waren gewoon samen, zonder meer en dat was echt gezellig, maar dan ook zo gezellig. Ik vond het spijtig dat ik terug naar huis moest. Ik vond dat we samen een mooie tijd hadden. Zij vond dat kennelijk ook. Ze kan niet zo veel meer: stappen is moeilijk, de conditie beneden alle peil, maar zo kan vriendschap ook zijn. Niet de dingen samendoen, maar gewoon bij elkaar zijn, met een lach en een traan.

 

Ik heb al vrij veel mensen rond mij verloren aan kanker, het is de ziekte van deze tijd. En deze vriendin, tsja, zo heel lang heeft ze niet meer. Ik hou dus van momenten als de voorbije dagen en ik wil dat zeker nog eens overdoen, omdat ik ze graag heb, omdat de voorbije dagen zo gezellig waren en omdat het leven zo kostbaar is: leve het leven!

Een gedachte over “Leve het leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.