blog onder handen

Ik had zo’n dag vandaag dat ik me eens ten volle op mijn blog kon richten. Ik voelde me fysisch een wrak. Ik heb zo van die darmen die nooit normaal doen: de éne keer ben ik geobstipeerd, de andere dag loopt het eruit. Ik bespaar u de details. De diagnose die ik kreeg is spastisch colon, toen ik een jaar of 18 was en op de spoed was beland met een darm die in elkaar geschoven was. Oh ja, en of dat pijn doet… Ondertussen weet ik dat ik dan echt niet naar de spoed moet gaan en lossen we dat op met een redelijk straffe pijnstiller en een pilletje Spasmomen. Blijkbaar moet ik mij daardoor ook, eens een bepaalde leeftijd regelmatig laten controleren op darmkanker. En ja, dat zit toch enigszins in de familie: die darmkanker. Niet zo’n fijn vooruitzicht dus, maar hé: de kans is groot dat ik er dan op tijd bij ben! 😉 Nu goed, ik voelde me fysiek dus niet goed wegens vreselijke buikpijn en hele nacht op de pot te hebben gezeten.

 

Goh, wat doen we dan op een dag in de zetel? We kijken eens hoe we die blog beter kunnen maken? Aantrekkelijker en overzichtelijker. Ik vond namelijk dat ik een heel mooi thema had, maar ik vond het ook heel onoverzichtelijk. Zoeken dus naar een nieuw thema, eens kijken hoe ik mijn andere pagina’s op de blog in een menu kan gieten. Geloof me, de helft van die dingen snap ik niet goed, ik ben nooit een grote computerheld geweest met zo’n dingen. Het vraagt me dus ook enige tijd dit op te lossen. Maar het lukte, zowat alles uitgeprobeerd, tussendoor ook veel gevloek hoor. Want dan had ik iets opgeslagen dat niet moest en dan kreeg ik dat andere weer niet opgeslagen. Het is mij nu ook nog steeds niet duidelijk hoe ik er deftige link naar mijn facebookpagina op plaats, zo één die zichtbaar is en in het oog spring. Dat was me bij mijn vorig thema ook niet geluk, maar er stond wel een link op. Nu staat er gewoon geen meer op, ook niet handig.

 

Ik heb ook de pagina “over hippiemeisje” aangepast. Het is namelijk zo dat mensen gemakkelijker blijven hangen als ze weten waarover je blog gaat. Niet zo onlogisch, maar toen ik een hele tijd geleden met deze blog begon, wist ik zelf niet hoe deze zou lopen. Het was zelf nog een groot vraagteken. Ik spreek nog steeds van een persoonlijke blog, maar haalde regelmatig terugkomende thema’s aan. Dat is misschien wel handig zo.

 

Ik neem me ook het voornemen dringend wat meer te gaan schrijven. Het is namelijk zo dat in de periode dat ik bijna elke dag schreef, het aantal bezoekers pijlsnel de lucht inging. Mensen houden nu eenmaal van continuïteit. Alleen die inspiratie elke dag, hè, die is soms wel ver zoek, héél ver. Tegelijkertijd merk ik wel dat ik het ook heel graag doe, dat schrijven. Dat was ook waarom ik in de eerste plaats met deze blog begon natuurlijk.

 

Ik ben ook nog op zoek naar een manier om mijn blog van het Kinderwensmagazine toe te voegen. Hoe of wat, weet ik eigenlijk niet. Ik kan ze ook gewoon vanaf nu gewoon tussen mijn feed zetten. Maar dan mis je een stuk… Tip zijn welkom in deze, ik zoek zelf ook nog verder.

 

Ondertussen lees ik zelf ook meer en meer andere blogs. Er zijn blogs die me echt interesseren. Zo vind ik de blog Gewoon Wij echt leuk. Pas afgelopen weekend leren kennen, maar ik heb hem wel helemaal gelezen. Het is interessant (thuisonderwijs, autisme, en nog zo veel meer) en goed geschreven, daar hou ik van.under construction

2 gedachtes over “blog onder handen

  1. Herkenbaar over hoe je je blog wil aanpassen :p Dat gaat hier vaak samen met roepen, tieren en zelfs tranen :p
    En wat voel ik me vereerd dat je zo positief over mijn blog bent! Dankjewel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.