11 dingen die ik vroeger deed, maar nu niets meer van begrijp.

Ik denk dat we ze allemaal wel hebben: die dingen van vroeger waar we ons allemaal nog voor schamen of spijt van hebben. Ik ging eens graven in mijn geheugen en somde ze even op.

 • Ik heb mijn armen wel eens onthaard. Nu maak ik door een ziekte meer mannelijke hormonen aan dan een vrouw dat normaal doet en heb ik dus ook meer haar daar staan, het was toch een redelijk dom zicht: die met stoppels bezaaide armen.
 • Ik heb ook een periode gehad, als prille tiener dat ik hele verhaaltjes verzon en die dan ook vertelde alsof ik ze meemaakte. Dat ging dan over hele banale dingen, ik had toen ook “imaginaire” vriendjes, waarschijnlijk om mijn leven mooier te maken. Ik voelde me toen tamelijk eenzaam eigenlijk.
 • Ik had vroeger blauwe mascara en eyeliner. Echt niet mooi eigenlijk!
 • Ik had een oor vol oorbellen: vanonder en vanboven in het kraakbeen. Mijn vader vond dat overigens afschuwelijk. Het ergste is nog dat ik zo op mijn rijbewijs sta.
 • Ik heb ook vroeger een vriendin gehad, ze zei vaak dat het kleptomanie was. Maar als psychiatrisch verpleegkundige weet ik nu wel dat ze heel doelbewust te werk ging en zou ik het gewoon stelen willen noemen. Enfin, ze zette me vaak aan om hetzelfde te doen en ik, stom kieke, deed dat nog ook.
 • Ik had vroeger allemaal van zwart neplederen armbandjes rond mijn pols hangen. De helft van mijn onderarm was ermee bedekt.
 • Oh ja, ik was mega-fan van Get Ready! en de Backstreet boys.
 • Glenn van Get Ready! woonde bovendien niet ver van mijn deur en ik ging er geregeld eens langs fietsen, zo geheel toevallig! NOT!
 • Ik heb ook wel eens stiekem geplast tussen het volk op een festival. Hiervoor zijn er twee manieren: je doet een lange rok aan, doe je onderbroek een beetje opzij, benen beetje uit elkaar, et voilà. Of je gaat zitten op de grond, in dat gras valt dat toch niet op. Je laat met je rok alles bedenkt en hup, onderbroek opzij. Echt: valt niet op. Enfin, dat denk ik toch! Tegenwoordig ben ik precies toch meer van het type die eerder de WC opzoekt.
 • Maar het allerergste: ik was toen een heel mooi meisje en ik vind het heel erg dat ik dat toen niet zag.
 • Bovendien zat ik toen psychisch ook heel hard ik de knoei met mezelf: ik had een eetstoornis, ik sneed in mezelf doordat ik in dissociaties raakte (al wist ik dat toen nog niet) en ik vond mezelf de walgelijkste persoon dat er rond liep. Ja, daar heb ik ook spijt van.

2 gedachtes over “11 dingen die ik vroeger deed, maar nu niets meer van begrijp.

 1. Ha leuk om te lezen! The Backstreet Boys + posters… hahahah hoe herkenbaar! Ik snap echt niet hoe ik me toen heb kunnen aankleden. En dat ik zo onzeker was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.