10 jaar geleden tag

Ikverpleegster blijf het vreemd vinden. Het was op het werk, ik protesteerde: “ja maar, toen ik studeerde… Ik werd onderbroken door de psychiater: “Hoe lang is dat al geleden?” Ik telde vlug in mijn hoofd: “euh, 10 jaar!” Ik verschoot er zelf van, is er al 10 jaar voorbij sindsdien? Blijkbaar wel en ondertussen heb ik ook de eerste grijze haren op mijn hoofd gevonden. Dat rood haar kan er dan misschien toch eens van komen. Ah ja, ik wil al een jaar of 10 mijn haar rood-oranje verven. Ik zou alleen mijn haar hiervoor moeten bleken en dat weiger ik, ik wil in de eerste plaats gezond haar. Maar als het grijs wordt, is er geen pigment meer… En dan gewoon henna, ja, ik zie het al voor mij! … 10 jaar geleden dus. Het is een tag die ontworpen is door Simone. Eens kijken hoe mijn leven er tien jaar geleden uitzag. Perfect voor een nostalgie-kip als ik.

 

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

21 jaar, ik zou dat jaar 22 worden.

 

Tien jaar geleden was ik verliefd op…

Mijn ex, even oud als ik. We studeerden in datzelfde jaar af, gingen iets later ook samenwonen en uiteindelijk trouwen. Dit jaar zijn we al vijf jaar uit elkaar.

 

Tien jaar geleden woonde ik nog…

In het ouderlijke huis tussen de velden, ah ja, ik studeerde nog. Ik bracht vele uurtjes door in mijn kamer met mijn muziek op. En als je zo afgelegen woont, kan je die wel heel luid zetten! 😉

 

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Alles wat enigszins als hippie door kon gaan! 😉 Nog niets veranderd dus, al was ik toen wel een paar maatjes smaller en men kan dan gemakkelijker in die smalle Indische jurken enzo. Ik droeg toen inderdaad veel meer Indische kledij: bloezen, jurken, rokken. Zo van die lange. Sandalen of blootvoets, dat deed ik het liefst, nog steeds eigenlijk.

 

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Op stage… of toch veel. Ik heb verpleegkunde gestudeerd, optie psychiatrie. Buiten de wisselende uren heb ik daar eigenlijk nog steeds geen spijt van. Misschien ergens wel, want ik had zo’n grote faalangst dat ik mijn eerste keuze (psychologie) liet voor wat het was en voor een in mijn ogen veel gemakkelijkere studie koos. Gelukkig doe ik dit ook graag!

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…

Bij een vroege een uur of 5 en die doe je toch het meest. Verschrikkelijk, nog steeds!

 

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik…

Alleen een huis zou gekocht hebben en dat ik voor alleenstaande moeder aan het gaan zou zijn. Ik heb wel altijd geweten dat ik kinderen wilde, maar alleen: dat had ik nooit gedacht, nee… Maar bovenal: dat ik over het algemeen heel gelukkig ben!

 

Tien jaar geleden luisterde ik naar…

Ook hier moet ik vaststellen dat ik redelijk standvastig ben. In mijn cd-kast zat toen Guido Belcanto, Johnny Cash, Nick Cave, Metallica, Boudewijn De Groot, Zornik, Deus, en nog van alles. 10 jaar later is vooral het aantal cd’s toegenomen en maar een paar zangers/bands extra.

 

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Stage te doen en al die stageverslagen maken, het SVH (Systematisch Verpleegkundig Handelen) en het SRH (systematisch rehabilitatiegericht handelen) waren toen de hot items! 😉 Chatten via MSN (dat bestaat niet meer) met al die ongelooflijke vriendinnen, in het weekend naar mijn stamcafé De Promille bij de Glenn (dat bestaat ook niet meer), concerten bezoeken, festivals doen, theater (die dingen doe ik nog). Ook veel weg met mijn ex, zo we hebben ongeveer 10 jaar geleden een ballonvaart gedaan. Dat is alvast een mooie herinnering. Ik schreef ook heel veel gedichtjes en kortverhaaltjes (dat doe ik nog steeds, al is het minder dan toen)

Tien jaar geleden droomde ik over…

Een goede gezondheid, die was toen al niet geweldig te noemen.

 

Tien jaar geleden wilde ik…

vooral dat diploma van verpleegkundige halen. Ieder jaar grote onderscheiding, ik was wel heel gemotiveerd!

 

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over 10 jaar…

Ik dacht daar toen, eerlijk gezegd, weinig over na, ik was toen nogal redelijk zwartgallig en dacht dat ik zelfs het jaar er op niet zou halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.