Between jobs

Het is nu bijna drie weken geleden dat ik gestopt ben in Leuven. Ik had met Shanti van Kinderwens Vlaanderen afgesproken om niet echt actief naar werk te zoeken omdat ik nu mijn volle energie op mijn mama worden moet richten en stress is echt wel uit den boze als we zwanger willen raken. Dat speelt blijkbaar een hele grote rol. Niet dat ik niet denk aan een nieuwe job. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige, maar wil een hele andere richting uit. Iets met schrijven misschien? Maar ook gids van Mechelen staat op het verlanglijstje al is dat terug gaan studeren. Mijn grootvader juicht het alleszins toe. Nu als ik die gids van Mechelen neem, kan ik toch pas ten vroegste in september met die studies beginnen.

 

kom hier dat ik u kusEender hoe, ik had schrik voor het zwarte gat na mijn vertrek in Leuven, schrik dat ik geen blijf wist met mijn dagen. Ik maakte een weekplanning op, iets waar ik mezelf aan ging houden om niet in een zwart gat te vallen. Ik hou mij er evenwel niet aan, ik laat de dagen nogal vrij op me afkomen. Ik spreek af met vrienden, ik ga wandelen en fietsen, ik ga eens naar de Ikea. Ik doe mijn huishouden, kortom, ik blijf bezig en als ik even niet weet wat doen, lees ik. Momenteel ben ik “Kom hier dat ik u kus” van Griet Op De Beeck aan het lezen. Ik vind haar boeken wel goed. Ze belichten telkens dat zwakke puntje van de mensheid, een beetje drama maar wel geloofwaardig. Soms ook bangelijk herkenbaar in zekere zin, maar ik hou daarvan. De schrijfstijl zit ook goed, lekker Vlaams met de vele “gij’s”. Sommige storen zich daar blijkbaar aan, ik niet. Ik vind net dat het de personages dichter bij mij brengt. Ik spreek tenslotte ook met “gij” en niet met “jij”. Haar eerste boek “Vele hemels boven de zevende” heb ik in één ruk uitgelezen. Niets gezien die dag, gewoon gelezen, dit vind ik precies nog beter. Ik vind het altijd moeilijk om te praten over boeken. Ik wil niet zeggen waarover het gaat, je moet het zelf maar lezen, zeg ik altijd. En korte inhouden vind je overal. Ik zou een slechte recensent zijn, zo ééntje die zegt: “lees het zelf maar.” Ik vind dat ook, er zijn nu eenmaal boeken die ik graag lees, die anderen totaal niet graag lezen en omgekeerd. Ik lees ook amper recensies. Ik zoek liever zelf uit of ik het goed vind of niet. Nu goed, Griet Op De Beck heeft deze week een nieuw boek uitgebracht, deze staat natuurlijk op het verlanglijstje. Ik ben heel benieuwd!

 

Ik heb daarnaast ook stappen ondernomen om mijn huisje op orde te krijgen. Ik ben dus al naar de Ikea geweest voor een nieuwe tafel en stoelen. Niet dat ik mijn oude tafel zo lelijk vond of dat ze versleten was, maar ze was te groot voor deze living. Ik liet ze ophalen door de kringloopwinkel, dat is wel gemakkelijk zo. En dan ik met een vriendin naar de Ikea en wij die daarna in elkaar gezet. Beetje gezucht, beetje geklaag, maar het is in orde gekomen.klusjes-binnen-en-buiten1 Ik heb ondertussen ook licht in mijn slaapkamer, ik denk dat ik ook kan uitkijken naar een luster in mijn living en badkamer. Ik belde een klusjesman (ergens verre familie) om hier het één en ander in orde te brengen. Hij gaat komen kijken voor wat er gebeurd moet worden. Ik zou graag die mega schouw uit mijn living hebben, ik hoop dat dat lukt. En dan nog een leuning aan mijn trap, mijn slaapkamer die moet afgewerkt worden. Die vorige eigenaars waren toch echt wel… ik ga mijn woorden inhouden, maar ze hadden de slaapkamer niet afgewerkt. Gewoon geen plinten hangen waar er meubels voor stonden, het plafond niet afwerken boven hun kast. En dan het dak, zo rot als iets. Nu ja, over een drietal weken zou daar een nieuw opkomen, dat is al in orde. Daarna heb ik een elektricien nodig die mijn elektriciteit aanpakt en op de zolder ook wat legt. Ik zou voorlopig op de zolder een atelierke willen maken, maar ik wil op zijn minst een stopcontact voor de radio. En misschien ook één voor een elektrisch vuurtje. Licht is ook sowieso welkom natuurlijk. Daarnaast moet de elektriciteit nog in orde komen voor de keuring. Ik zit dus vol plannen met betrekking tot mijn huisje. Dat gaat me zeker nog voldoende bezigheid geven.

Nee, ik voel me goed nu ik thuis zit, ik had dat niet verwacht. Ik doe zowat van alles en ben eigenlijk weinig thuis, als ik dan thuis ben, weet ik me ook bezig te houden. Ik heb ook terug een abonnement op de krant, dat is al sowieso terug een ritueel geworden: ’s morgens de krant. Ik had mijn abonnement opgezegd wegens financiële redenen, ik heb het toch twee jaar volgehouden, maar ik miste het toch wel. Nu was er een actie met boeken over grote denkers, zeg maar filosofen bij het nemen van een abonnement. Dat leek me wel interessant. Normaal gingen die gisteren toekomen, maar ze hebben ze naar een verkeerd adres gestuurd blijkbaar. Ik kan dat zien in het overzicht dat ze me doorstuurden. Wel raar als je weet dat mijn krant wel op het juiste adres toekomt. Maar ik wacht dus op de boeken.

 

Naar optredens en theater gaan deed ik al en daar ben ik zeker niet mee gestopt. Gisteren ging ik nog naar de Te Gek?!-tournee met Dirk De Wachter, Eva de Roovere en Steven Janssens. Dat was zeker de moeite, ik ben echt blij dat ik gegaan ben. En vandaag ga ik naar Guido Belcanto. Het is een thuismatchke, hier in Mechelen. Ik overweeg de fiets, maar ze geven zo veel regen vanavond, dus ik weet het niet goed. We zien wel.

 

Ik weet mij goed bezig te houden, zo thuis. Er was geen reden voor een zwart gat zei Shanti en ik moet ze gelijk geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.