mijn authentieke identiteit.

Online-Identity-e1345328047561Ik moest denken over mijn waarden van Shanti. Shanti is de bezieler van Kinderwens Vlaanderen. En ik dacht na, het deed me ook denken aan ACT. Ik heb ACT gevolgd en toen moesten we die ook opschrijven. Ik kreeg toen al de opmerking dat ik al heel dicht bij mijn waarden leef.

 

In eerste instantie denk ik aan zorgzaam, ik zorg graag voor de anderen, anders was ik ook geen verpleegkundige geworden. Maar ook moeder willen worden zet ik hieronder.

 

Mensen noemen me weleens hippie omdat ik naar die waarden handel. Nee, dan denken we niet aan het clichématige van seks, drugs en rock-and-roll, maar wel een respect voor het milieu bijvoorbeeld. Ik ben een sorteerder, ik smijt niets weg wat nog kan dienen, ik geeft het weg, hetzij aan vrienden, hetzij via GIFT, hetzij via de kringloop. Ik sorteer ook mijn afval: mijn GFT breng ik naar de kippen op het werk en of naar de composthoop bij mijn moeder (dat halen ze hier in Mechelen nog niet op!), papier komen ze elke maand halen het kleinste papiertje gaat daarbij. We hebben ook PMD en ik gebruik liever plastic flessen en wel om deze reden: het uitkuisen van glazen flessen is veel vervuilender dan het recycleren van plastieken, dat is zoiets waar ik over nagedacht heb. We hebben in Mechelen ook nog de roze zak, daar mag al het plastiek in dat niet in de PMD mag. Een keer in het jaar ga ik nog eens naar het containerpark voor lampen, frituurolie, batterijen, … Zo heb ik één kleine huisvuilzak per maand aan restafval, hetgeen heel weinig is. Ik heb wel een auto, maar ook hier heb ik gelet op wat voor auto. Ik koop sowieso een benzinewagen, die is veel minder vervuilend dan een Diesel. Maar die is ook minder vervuilend dan een hybridewagen, dat heeft dan weer met de batterij te maken. Ik zou het openbaar vervoer kunnen nemen, dat zou nog beter zijn, maar na verschillende keren te laat geweest te zijn op mijn job, bussen die niet reden in het weekend (ook om op mijn job te raken), heb ik mij echt van pure miserie een auto gekocht. In Mechelen zelf doe ik trouwens praktisch alles met de fiets.

 

Maar ook duurzaamheid plaats ik onder die hippiewaarden. Ik koop veel tweedehands, bijna alles eigenlijk. Ik gebruik ook veel dingen tot ze echt versleten zijn.

 

Maar ook solidariteit. Ik deed al vrijwilligerswerk bij Dokters van de Wereld en bij ziekenzorg. Ik denk er nu aan om misschien vrijwilligerswerk bij Oxfam te gaan doen.

 

Ik zeg vaak dat ik koppig ben, doorzettingsvermogen hebben, klinkt natuurlijk beter. Maar ik ben het echt wel, als ik ergens voor ga, ga ik er niet 100% maar 200% voor. Als iets dan niet lukt, voelt dat ook wel ongelooflijk als falen aan. Dat is zeker een keerzijde van de medaille.

 

 

Ik hou ook van eerlijkheid en authenticiteit. Mensen zeggen me vaak dat ik authentiek ben. Ik kan alleszins niet liegen. Volgens mijn moeder zag je als kind meteen dat ik dat deed, ik word daar ambetant van, een beetje zenuwachtig en blijkbaar is dat te zien aan mij. En ja, de mensen weten wat ze van me kunnen verwachten, ik zet geen masker op of toch heel weinig. Ik zeg het misschien niet snel dat iets me niet aanstaat, maar mijn gezicht spreekt dan boekdelen.

 

Ik ben ook heel loyaal. Ik begrijp zelf niets van mijn loyaliteit naar mijn vader toe, maar het is er wel. Maar ook in een relatie en bij vrienden. Ik begin niet snel een relatie, maar als ik een relatie begin, ben ik wel heel loyaal naar mijn partner toe.

 

Ik ben ook leergierig en nieuwsgierig, niet in de zin van dat ik wil weten welk pakje er onder de boom ligt met Kerstmis, maar wel dat ik hunker naar nieuws. Wegens financiële redenen had ik mijn krant opgezegd, die heb ik nu terug genomen. Ik vond dat ik alleen met het journaal en het internet niet genoeg op de hoogte was. Maar ik hunker ook naar kennis, ik weet graag veel. Over het kleinste banale ding tot grote theorieën. Ik denk daar ook graag over na, mijn moeder noemde me al een filosoof toen ik nog kind was. Als ik zie wat ik eigenlijk nog allemaal wil gaan studeren, dat is behoorlijk wat.

 

Ook creativiteit vind ik belangrijk, ik Waarder het enorm in anderen, maar zelf vind ik het ook belangrijk creatief te zijn. Iets kunnen creëren, bestaat er iets mooiers dan dat? Bij me zelf zie ik in schrijven, in tekenen en schilderen, maar ook op mijn werk zag ik dat: Nieuwe modules creëren. Ik doe dat graag en vind het belangrijk toch op een bepaald punt creatief te kunnen zijn.

 

Ook denk ik dat ik open sta naar mensen. Ik maak geen onderscheid qua ras of geloof. Twee van mijn beste vrienden zijn moslims en het zijn schatten van mensen.

 

En ook tevredenheid, denk ik. Ik ben over het algemeen tevreden met mijn leven, met mijn familie, met mijn vrienden, …

 

Deze laatste vind ik een mooie afsluiter. Misschien heb ik er nog wel en ik klink nu wel als een heel mooi persoon. Hum hum! Eigenlijk wil ik er niets aan veranderen, dat is ook tevreden zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.