Project schrijf!

DSC_0434

Het lijk wel een tijdje geleden dat ik nog schreef voor mijn blog, maar schrijfsgewijs heb ik niet stil gezeten. Ik schreef een getuigenis over hoe en met welk ritueel ik mijn verleden los liet. Los laten is best een vreemd begrip, niet? Ik heb lang gevonden dat het verkeerd was, ik laat mijn verdriet rond Gui bv niet los in de strikte zin van het woord, maar ik geef het een plaats. Ik heb wel het gevoel dat ik dat ook losgelaten heb. Ik mis hem nog natuurlijk, maar het is anders.

 

Loslaten kan trouwens mijn inziens enkel als je het eerst vast grijpt, dat heb ik ook gedaan. Ik heb het verdriet dat ik had rond de dood van Gui vastgegrepen, samen met de pijn die ik had omtrent mijn verleden en de pijn van ons zwangerschapsverlies. Alle drie tezamen, er kwamen toen veel emoties op me los, maar het was nodig. Ik heb het eerst vastgegrepen en kon het achteraf loslaten. Loslaten is een centraal thema geweest van het laatste jaar. Maar het was nodig, daarover heb ik een getuigenis geschreven. Bedoeling is ook dat ik die ga brengen maandag 18 januari.

 

Ik schreef ook mijn eerste blogbericht voor Het Kinderwens Magazine. Ik weet niet of het echt goed is, wil er precies ook terug opnieuw aan beginnen, maar ik ga eerst afwachten wat ze zeggen. Ik vind dat ook best wel spannend eigenlijk, zo twee keer per week iets schrijven, iets MOETEN schrijven. Niet meer vrijblijvend en over één terugkomend onderwerp: mijn kinderwens en de weg daar naartoe. Ik ben trouwens hormonen aan het slikken nu, ik voel me er niet speciaal gek bij of zo. Alleen ben ik vrij emotioneel, maar dat was ik voordien ook al. Ik ben gewoon een gevoelig meiske. Tijdens de kerstvakantie waren er Disneyfilms op tv en ik heb zo veel geweend daarbij. Volgens Shanti van kinderwens Vlaanderen is dat normaal gezien waar ik mee bezig ben. Ergens is dat wel een geruststelling natuurlijk.

 

Ik heb dus wel wat geschreven, maar niet voor deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.