Misschien moeten we Vlaamse mannen maar weg sturen…

Ik wil graag iets zeggen en het is niet gemakkelijk, maar ik voel het ergens mijn plicht om het te doen. Ik ben lid van een groep “ge zijt van Mechelen als…” en daar is een hele respectloze discussie ontstaan naar aanleiding van vluchtelingen die gaan ondergebracht worden in Mechelen. Dat mogen we niet toestaan, want alle vluchtelingen zijn verkrachters, zo luidt het. De reacties zijn uitermate respectloos. Als er een vrouw op reageert dat ze zich schaamt in hun plaats, zeggen ze dat ze elk gaatje vol wil enzo. Niveau ten top dus…

 

Dit en de getuigenis van Annemie Verbeiren op facebook gisteren, dat bericht is al meermaals gedeeld, deed mij bewegen om hetzelfde te doen. Want ik heb jarenlang schrik gehad van mannen, zo erg zelfs dat ik jarenlang een relatie had met een vrouw, terwijl ik toch vooral hetero ben en dat ik niet in dezelfde kamer met een man durfde te zitten. Gelukkig heb ik ondertussen mogen ondervinden dat er ook mannen zijn die ook te vertrouwen zijn, net zoals er bij de vluchtelingen goede en slechte mensen zitten, zijn deze volgens mij evenwel aanwezig tussen de Vlamingen.

 

Als we het chronologisch moeten opvolgen moet ik beginnen op mijn 6 jaar! Ik was 6 jaar toen ik voor de eerste keer te maken kreeg met seksueel geweld. Vrij jong nog, het was mijn cadeau omdat ik zo braaf was, zo zei hij het. Ik mocht het in geen geval tegen iemand vertellen, want dan zou iedereen jaloers zijn. Ik wist niet beter en hield mijn mond. De eerste keer dat ik het vertelde, was ik 18 en was een verpleegster toen ik opgenomen was in de psychiatrie, pas jaren later vertelde ik het ook iemand anders, namelijk mijn ex en pas daarna mijn moeder. Nu vertel ik er gemakkelijker over, maar ik wil nog steeds niet vertellen wie, wat, waar of wanneer. Ik wil hem ook niet aanklagen, toen ik hem een aantal jaar geleden terugzag, voelde ik me zo in elkaar zakken. Dat kan ik echt niet aan. En we spreken hier ook niet van één keer, maar van meermaals. Later zou blijken dat het diepe wonden zou nalaten. Maar wat ik dus wil zeggen: het was een oer Vlaamse boerenjongen uit een Katholiek gezin.

 

De tweede keer dat ik er mee te maken had, was wel een eenmalig feit. Ik moet een jaar of 13, 14 geweest zijn en kwam terug met de fiets van een vriendin die ik huiswerk was gaan brengen. Er kwam een gast die maar iets ouder was als ik, naast mij rijden. Hij zei: “hé psst” en trok zijn penis uit zijn broek en begon zich af te trekken. Ik kreeg schrik en begon heel snel te fietsen. Hij volgde, haalde me in en nam me mee achter een muurtje, daar trok hij zich verder af en spoot recht in mijn gezicht. Ik had misschien kunnen weglopen, maar ik was van angst verstijfd. Weer was het een Vlaamse jongen.

 

De volgende keer ging ik naar een optreden van Get Ready!, ik was 14 en een Vlaamse man van een jaar of 60 begon met de bepotelen achter het hamburgerkraam toen ik voor mij en een vriendin een hamburger wilde gaan halen. We stonden goed verdoken en ik durfde mijn mond niet open te trekken. Hij heeft me verkracht uiteindelijk, langs achter. Het deed pijn en ik bloedde achteraf.

 

Ik was ook 14 toen een oudere Vlaamse man op de kermis met zijn hand onder mijn rok ging. Verder ging dit niet, maar weer was het een gewone Vlaamse man.

 

Toen ik 17 was, had ik een relatie met een gast die 10 jaar ouder was dan ik. Een Vlaamse jongeman uit Gent. Toen we op een avond afgesproken hadden, wilde hij seks. Ik nog niet, maar hij deed zijn goesting. Van pure angst en opspanning raakte hij er bij mij niet in, maar ik heb wel dagen pijn gehad van het hevige stoten.

 

En dan was ik 18 en was ik opgenomen in het ziekenhuis. Een medepatiënt, een Vlaamse jongen die amper een jaar ouder was dan ik, kwam mijn kamer binnen en begon te zeggen dat ik hem moest kussen, ik weigerde. Hij betaste mijn borsten onder mijn slaapkleedje. Ik durfde niet veel meer dan op het belletje van de verpleging te drukken. Hij had dit gezien en ging terug naar buiten, de nachtverpleegster kwam en werd daarna door hem bedreigd. Ik heb me daar lang schuldig over gevoeld, maar ik besef dat dit in feite niet nodig is. Ik wil ook niet weten hoe ver hij was gegaan als ik niet op dat belletje had gedrukt.

 

Ik ben ondertussen 20 jaar en word aangerand in het park De Botanique. Dit was een man van Noord-Afrikaanse afkomst. Bij hem ben ik klacht gaan indienen en hij heeft ook gezeten, nadat hij bij een ander meisje juist hetzelfde had gedaan. Amper 6 maanden kreeg hij.

 

En ik was 26 toen ik bijna slachtoffer was van een groepsverkrachting. Gelukkig had ik nu haar op mijn tanden gekregen en stampte ik die éne gast recht in zijn kruis met mijn hak. Ik heb er wel maanden nachtmerries aan overgehouden, het was redelijk brutaal, ik werd naar achter getrokken enzo. Ook deze keer waren het mannen van Noord-Afrikaanse afkomst.

 

Ik weet zelfs niet of ik alles opgenoemd heb…en dan heb ik het nog niet over de vele seksistische opmerkingen gehad die je te horen krijgt, ook van Vlamingen ja.

 

Wat moet ik nu concluderen, dat we de Vlaamse mannen ook beter weg sturen, er zitten namelijk verkrachters tussen. Of misschien kunnen we concluderen dat er overal slechte mannen zitten, zowel bij de Vlamingen als bij de vluchtelingen. Maar het is niet doordat wat er in Keulen gebeurd is, dat we mensen die vreselijke dingen hebben meegemaakt, moeten weigeren is het niet? Ik blijf erbij, wij hebben geen flauw idee wat zij hebben moeten meemaken in hun thuisland en als het hier hetzelfde zou zijn en ik vertrek terwijl ik al mijn hebben en houden achterlaat om ergens waar ik het totaal niet ken een nieuw bestaan te moeten opbouwen… ik hoop dan van ganser harte dat ik welkom ben

Een gedachte over “Misschien moeten we Vlaamse mannen maar weg sturen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.