Het nieuwe van de Albert Heijn

albert_heijnIn december is de Albert Heijn opengegaan in Boortmeerbeek en daar rijd ik nou net voorbij als ik van en naar Leuven rijd. Je zou kunnen zeggen: dat is toch maar een gewone supermarkt, maar voor Belgen is dat niet zomaar een supermarkt. Je vindt er dingen die ze bij ons niet hebben. Ze zeggen ook weleens dat Albert Heijn goedkoper is dan onze winkels, maar dat geloof ik echt niet. Daarvoor zou ik wel naar de Colruyt, den Aldi of de Lidl blijven gaan.

 

De week van de opening was het gewoon gekkenwerk, ik kwam van Leuven en stond echt in file de dag van de opening. Ook de andere dag was het er gek druk, maar toch ben ik er de eerste week eens binnengegaan, ik kreeg gelijk een pot Zaanse mayonaise. Ik had geen idee wat Zaanse mayonaise was en ik vroeg het aan een vriendin uit Nederland. Albert Heijn was oorspronkelijk gewoon een kruidenier in Zaandam, vandaar… Och ja, ik vind hem trouwens ook niet zo lekker. Onze Belgische mayonaise is ook beter. Het schijnt dat dat komt omdat die in Nederland niet volledig uit olie moet bestaan of zoiets. In Nederland verkopen ze in sommige winkels: “Belgische mayonaise”. Mayonaise zoals wij die kennen is daar moeilijk te vinden blijkbaar. Daar is hij vaak veel zoeter dan bij ons.

 

Maar verder, wat ze daar verkopen. Veel voor de wok en ik wok heel veel en heel graag. Heel diverse roerbakmixen van groenten. Ja, zo noemen ze dat daar, bij ons zijn dat wokgroenten. Maar verder ook Crystal Clear, dat is gewoon water met een smaakske. Maar ik vind het wel lekker. cristal clearVerschillende soorten pindakaas natuurlijk. En ook muizenstrontjes al noemen ze dat daar chocolade hagel of fruithagel. Die fruithagel is trouwens zo slecht. Voor op de boterham: oude kaas met mosterdsalade, aspergesalade en kip kerrie pikant. Dat laatste is echt lekker. De chips is ook wat anders dan bij ons, andere speciallekes. De mexicaantjes vind ik wel lekker, een soort kleine kruidige rijstkoeken. Oh ja, hun rijstwafels met BBQ-smaak of met kaassmaak… je eet precies chips, maar er zitten veel minder calorieën in. Ze hebben er ook smulkwark, echt lekker van die lekker pudding met verschillende smaakjes. En van koeken: Maria’kes hebben ze daar van het huismerk, ook van een merk hoor, maar een ander dan bij ons, al kan ik er nu niet opkomen en die hebben ze dan in verschillende varianten. Stroopwafels, zo lekker en appelkoeken, mijn absolute favoriet. Die kocht ik al in de Hema of de Makro, daar hebben ze die ook. Nu had ik appelmuffins met kaneel meegenomen. Zo lekker. Ik haal weinig snoep in huis, maar nu lijk ik alles eens te willen uitproberen.

 

Tuurlijk ga ik voor mijn vaste aankopen nog steeds naar Colruyt, Lidl of Aldi, maar voor die andere dingen spring ik toch graag de Albert Heijn binnen. Je kan er trouwens ook tijdens het winkelen koffie of thee drinken, er is zelfs een plaatsje voor het bekertje voorzien aan de kar.

 

Voorlopig ben ik wel fan van de Albert Heijn, totdat het nieuw ervan af is waarschijnlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.