To write or not to write, that’s…

DSC_0434Wat een doodnormale maandag leek te worden, is wel heel leuk uitgedraaid. Ik werkte deze voormiddag met enkele collega’s de module veerkracht verder uit en mocht rond de middag het pand verlaten. Daarna ging ik naar Kinderwens Vlaanderen, waar ik heel positief buiten kwam.

 

Ik werd gevraagd om blogger te worden voor Kinderwens Magazine, gewoon mijn ervaringen als toekomstige alleenstaande moeder op papier te zetten. Wat ik erbij ervaar, wat ik voel, kortom alles wat er me rond bezig houdt! Nu wil ik echt iets gaan doen met schrijven en dit onderwerp houdt me momenteel wel bezig dus ik zeg ja. “Zeg maar JA tegen het leven, zeg maar JA!” Ik krijg even zin om dit te zingen, want niet alleen maakt dit met het schrijven ook een droom waar, het brengt me ook dichter om hier iets betaald mee te gaan doen. Het staat alleszins mooi op mijn cv en ik kan niet wachten om het mijn jobcoach te vertellen. Zij zal dit ongetwijfeld een goede stap in de richting vinden. Voorlopig blijft het vrijwilligerswerk, maar toch een mooi vrijwillgersbaantje. En ja, eens ik ene kind heb, zal het er ook wel opzitten. Per week twee blogs schrijven, instructies volgen nog! Oh, ik ben zo enthousiast.

 

En dan kom ik thuis, zie ik e-online een advertentie die mijn aandacht roept. Een advertentie waarin stond:

Durf jij maar niet te beginnen aan je roman of kortverhaal?

Kun je door alle bomen van schrijftips het bos niet meer zien?

Leg je verhalen weg wanneer je zonder inspiratie zit?

 

En ik voelde me aangesproken. Ik ben zo iemand dat in het verleden al een paar keer begonnen is aan een verhaal en er zitten er ook minstens twee helemaal uitgedacht in mijn hoofd, maar ik raak er maar niet toe ze ook echt daadwerkelijk helemaal uit te schrijven. Ik heb nog nooit tips gehad of zo, maar ik heb ze al wel vaak weggelegd als ik zonder inspiratie ziet. Nu goed, de cursus wordt dus gegeven door een schrijfcoach. Ja, dat bestaat ook al! Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een coach voor. Nu goed, haar naam is Kelly Meulenberg, ze heeft een master in Creative Writing. Ik ben benieuwd, we zien wel wat ik er uit haal.

 

Met andere woorden die gewone maandag is uitgedraaid op een zeer goede maandag, met veel mogelijkheden in het vooruitzicht.

2 gedachtes over “To write or not to write, that’s…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.