Schrijf!

write

Ik had vandaag onverwacht een dagje vrij en ik wist bij dit bericht vanmorgen even niet wat ik moest doen, maar ik heb mijn dag behoorlijk weten in te vullen. Ik besloot het fietske te nemen en naar de bib te fietsen. Eigenlijk wilde ik het boek “Kom hier dat ik u kus” van Griet Op de Beeck lenen, maar dat is 7 keer gereserveerd, dat zal dus nog even duren. Ik liep wat rond in de bib en nam uiteindelijk twee boeken mee uit de sectie waargebeurd. Dat genre lees ik doorgaans wel graag.  Bij het naar buiten gaan, was er bij de folders een boekje dat mijn aandacht trok. “Schrijf” stond er in het groot op: cursus- en wedstrijdaanbod, voorjaar 2016. Er staan en heel deel cursussen in opgesomd. Van schrijven voor sociale media, over zakelijke brieven schrijven  naar verhalen schrijven.  Over heel het land, ook in Mechelen. Leuven en Antwerpen, de drie steden die ik optie neem. Verder staan er ook nog de schrijfwedstrijden in en 25 schrijfopdrachten. Die schrijfopdrachten zijn uiterst interessant. Er staat bijvoorbeeld: ‘Beschrijf in precies 300 woorden de reisweg van het werk naar de sofa thuis of van de supermarkt naar de inkomhal van je huis. Je hebt 300 woorden de tijd om een begin, midden en einde te schrijven. Zorg op het einde voor een onverwachte plotwending.’ Of ‘Schrijf een kortverhaal over één van je vrienden of je familieleden. Laat hem/haar een thema aanreiken. Vermijd vervolgens om het thema letterlijk te vernoemen in je tekst. Echt leuk.

 

Want ja, ik schijf graag, daarom dat ik deze blog ook begonnen ben. Ik had dat al sinds de lagere school, ik schreef enorm graag opstellen. Ook aan stageverslagen in het hoger onderwijs had ik geen hekel, integendeel. Ik deed dat graag. En misschien blijft het bij dromen, maar ik zou graag iets met schrijven doen, professioneel dan. De ultieme droom blijft natuurlijk: een boek uitbrengen. Je kan dat onder eigen beheer, dus dat gaat er misschien nog wel aankomen, maar ik zou ook graag een column schrijven of zo. Of redactiewerk op een website of zo, die dan elke dag een artikel over het één of ander post. En dat echt als broodwinning, dat moet toch zalig zijn?

 

Ik ben psychiatrisch verpleegkundige van opleiding, maar lijk dit nu achter mij te willen laten. De uren spelen zeker mee, ik wil niet meer in shiften werken, maar een mooie 9-to-5-job. Ik wil dit voor mezelf, maar zeker ook als ik voor alleenstaande moeder ga: ik moet opvang zien te kunnen regelen. Ik vond en vind werken in de psychiatrie uiterst interessant, ik interesseer me voor de psyché van de mens, maar als verpleegkundige werk ik sowieso niet meer. Misschien kan ik wel schrijven voor psychologiemagazine… even dromen. Wel ja, zoiets, dat lijkt me tof. Erover opzoeken en daar dan een artikel van maken. Dat zie ik me wel doen. Ik zeg nu psychologiemagazine, omdat dat mijn interessegebied is, maar andere onderwerpen kunnen me ook wel bekoren. Ik wil gewoon schrijven.

 

Ik ben in begeleiding bij een jobcoach, ze zoekt met mij de mogelijkheden uit. Ik ben al op gesprek geweest, maar daar zeiden ze me dat ik er geen voldoening zou uithalen. Nu ja, schrijven over mode en celebrities zou me inderdaad niet zo veel voldoening geven, het is niet dat me dat interesseert, verre van zelfs. Maar het zou wel een mooi opstapje geweest zijn, denk ik dan. Ik vond het wel spijtig dat dat niet doorging, nu ja: ander en beter, zeggen ze dan. Een kameraad opperde: misschien bij zo’n boekje van een ziekenhuis. Je kent dat wel: in gasthuisberg hebben ze zo’n magazine, in andere ziekenhuizen ook. Ja, dat zou me wel interesseren. Ik ga het eens tegen mijn jobcoach zeggen. Goed, we zien wel wat er uit de bus komt, maar ik wil schrijven: zo veel is zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.