Mijn eerste echte liefde

Laat ik het eens over mijn eerste grote liefde hebben, dacht ik. Ik was 13, hij 16 en de liefde was puur. Hij heeft Mario, hij woonde in het dorp naast ons en we leerden elkaar kennen op de weg naar school. Hij zat op het atheneum, ik bij de Ursulinen. Allebei in Mechelen, dus reden we dezelfde richting uit. Eigenlijk valt er niet veel te vertellen, het was pril, zo jong nog. Nee wij hebben nooit seks gehad, wij hebben wel gekust, meermaals… En ik was zo gelukkig, mijn eerste grote liefde. Mario, zo heette hij, zijn vader was van Italiaanse afkomst. Ik denk dat hij ook de voornaam had gekozen. Hij had nog een jongere broer. Zijn ouders waren gescheiden en zijn vader zag hij niet meer. Zijn moeder was hertrouwd en hij had nog een halfbroertje en -zusje. Hij stond zot van ze, hij kon er uren over vertellen. Ze waren duidelijk zijn oogappels en ik vond dat schattig, al wilde hij vooral toch ook stoer zijn. Ik val wel op van die gevoelige types, ook later bleek dit telkens weer. We fietsten elke dag samen naar school en ’s namiddags terug naar huis, veel verder ging dat niet. In juni namen we afscheid, zijn stiefvader had werk gevonden in Amsterdam en ze verhuisden naar ginder. Ik heb er nooit meer iets van gehoord, ook al ging hij me schrijven. Hij heeft dit niet gedaan… Ik heb toen echt liefdesverdriet gehad, zo veel pijn dat deed. Ik miste hem, zo hard. Ook dat hoort bij het opgroeien… verliefdheid en liefdesverdriet.

 

Soms vraag ik me af hoe het nu met hem zou zijn? Zou hij getrouwd zijn, zou hij kinderen hebben? Welke job zou hij uitvoeren? Ik weet dat hij dokter wilde worden, zou dat gelukt zijn? Zou hij nog in Nederland wonen of zou hij terug naar België gekomen zijn? Zou hij soms nog aan mij denken, zoals ik soms nog aan hem? Hoe zou hij nu zijn? Nog altijd die lieve jongen die ik kende?

 

Ik heb er zelfs geen foto van, toen hadden we nog geen GSM met camera…

Ik heb wel een liedje, het liedje van mijn eerste liefdesverdriet… heel die zomer na zijn vertrek luisterde ik daarnaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.