Mijn bakvisjaren

spice girls

Ik las net op internet dat het 18 jaar geleden is dat Spice World uitkwam. Spice World is de film van de Spice Girls, ik heb deze film nooit gezien, maar kon alleen maar denken “Help, ben ik al zo oud.” De Spice Girls, dat waren onze helden in mijn prille tienerjaren. Bij mij iets minder, ik was toen helemaal into boysbands: Get Ready! en de Backstreet Boys. Nu schaam ik me ervoor, maar ik was een echte bakvis toentertijd… Nu lijkt het wel dat er veel tienermeisjes deze periode doormaken. Mijn kamer hing vol posters van hen, ook één van de Spice Girls, waarvan ik vooral de Girl Power onthoud. Bij elk succesje was het van dat: Girl Power. Er hingen toch vooral posters van Get Ready! en de Backstreet Boys… Beiden bestaan nog steeds, al dan niet in hun toenmalige vorm.

 

bsbcoverLaatst stond ik met een kameraad in een broodjeszaak, op de radio: de Backstreet Boys, ik begin spontaan mee te zingen. Zei hij “ok, ik ken u niet.” Nu ja, wat kan ik zeggen? Het is niet iets om trots op te zijn, maar ik stond zot van die gasten. En ik heb er nog elke cd van die ik stiekem nog af en toe opzet. Oh, wat voelde ik me rood worden toen mijn buurvrouw zei dat ze de Backstreet Boys bij me had gehoord. Zo heb ik ook eens met een vriendin, ook in haar tienerjaren fan van hen, in de auto rondgereden, met hun eerste cd volle bak op in de auto. Het autoritje hoort bij mijn leuke herinneringen.

 

En zo zet ik stiekem ook soms Get Ready! nog op, misschien zeg ik dit nog get_ready-get_ready_a_1met een iets roder hoofd dan dat ik toegeef dat ik zot stond van de Backstreet Boys, want dit is echt wel foute muziek. Paar optredens ook gedaan en er dan mee op de foto, zo ging dat. Of de Get Ready!-fandag, jaja, ik was lid van de fanclub, mijn grootmoeder betaalde dat elk jaar voor mijn Sinterklaas. Kreeg je één keer in de drie maanden een boekje met poster en één keer per jaar een fandag. Ik vond het iets handiger dan de Backstreet Boys, want ze waren van België zelf, dus kon je ze meer zien. Dat was een redenering die ik toen maakte.

 

Van beide groepen had ik ook kaften, die ik toen trots meenam naar school. Ik moet wel zeggen: die van Get Ready! is verdikke goede kwaliteit, ik heb ze nog steeds en niet kapot willen gaan, hè! Ik smijt dan ook niets weg wat nog niet kapot is.

 

Och ja, soms denk ik dat prille tienermeisjes wel een voorkeur voor jongensgroepen hebben omdat het platonisch is. Je begint dan interesse te hebben voor het andere geslacht, maar zo’n gast van zo’n jongensgroep is nog lekker veilig. Je vindt er ééntje van knap, of misschien wel twee, maar ze staan nog ver van uw bed. Het is lekker veilig, het is de eerste keer dat je iemand knap begint te vinden, het is de eerste keer dat je je aangetrokken voelt tot iemand, het is de eerste keer dat je dromen over zoiets gaan en vooral je droomt nog van de prins op het witte paard en in je fantasieën zijn zij die prinsen op het witte paard. Pas later zet je je eerste onzekere stappen met een vriendje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.