Wereldlichtjesdag

DSC_0059
Het is vandaag wereldlichtjesdag.

Elke  tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! Ik weet pas dit jaar dat dit ook geldt voor mensen die een zwangerschapsverlies hebben meegemaakt. Dus ook voor ons sterretje steek in een kaarsje aan… en voor alle andere sterrekindjes. Het kaarsje brandt hier de hele dag, niet enkel om 19u. Ik steek er ook nog een wierookstokje bij aan en plaats deze allebei bij mijn boeddha. Die Boeddha en die wierook zijn mijn manieren om te denken aan, om aandacht te hebben voor. Ook toen een vriendin in het voorjaar met spoed werd opgenomen (longembolie bleek later) stak ik er een kaars en wierook bij aan. Die boeddha zou geluk moeten brengen, ik kreeg hem van mijn zus.

gedicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.