TAG ‘the beauty & the brains’

Ik zit mij hier, deze avond, onnoemlijk te vervelen, ik heb zin om te schrijven, maar weet niet waarover, daarom zijn tags wel leuk. Ik vond deze online, op een blog die tags verzamelt. Deze kan je hier vinden.

 

Hier gaan we dan.

Favourite book: Het Parfum van Patrick Süskind en Messias van Boris Starling. Ik zou er nog enkelen kunnen opnoemen, ik lees enorm graag, maar deze twee heb ik echt niet kunnen wegleggen eenmaal in begonnen. Het Parfum is een klassieker en ook wel bekend van de film (maar het boek is beter!) en Messias is het gruwelijkste boek dat ik ooit gelezen heb, maar het greep me vast.

 

Favourite quotes: “Je wordt al geboren, je wordt al begraven, waarom zou je ook nog eens worden geleefd?” Loesje

 

English or Math: Toch wel Engels, al denk ik dat ik dit moet vertalen naar mijn moedertaal en dat is Nederlands. Nederlands was echt mijn absolute lievelingsvak in het middelbaar, in de laatste jaren toch. Toen deden we literatuurstudie en leerden we ook over verschillende types toneel bv. Ik vond dat allemaal zo interessant. Ik had in het laatste jaar zelfs in de 90% voor Nederlands. Ik zat nochtans in een wiskunderichting en ik was daar wel goed in, maar eigenlijk deed ik het niet graag. De jobcoach waar ik sinds enkele maanden bij in begeleiding ben, zei dat dat normaal was, dat ik van leven hou en dat taal me daarom meer aanspreekt. Ik was, volgens haar, gewoon intelligent, daarom dat wiskunde niet moeilijk voor me was. Interessante stelling waarover ik soms eens denk.

 

Science or Art: Dan ga ik voor kunst. Ik vind wetenschappen wel interessant, maar kunst bevat zo veel emotie, het legt de ziel van de maker bloot en dat vind ik mooi!

 

Name five music artists or albums that changed your life: M’n leven veranderen… Hmm, is dat niet wat ver gezocht? Nu goed: eerst en vooral Nick Cave, denk ik, omdat zijn concert me echt beroerde, omdat ik toen echt geraakt was en me gelukkig voelde achteraf. Johnny Cash ook, denk ik. Ik ben er fan van, maar of hij mij leven veranderde? Misschien wel, Hurt in de versie van Johnny Cash is lang mijn lijflied geweest. Verder hebben nog Guido Belcanto om het in eigen land te houden. Die man is gewoon zo integer, intelligent en heeft me echt al persoonlijk met iets geholpen, gewoon door te luisteren, meer ook niet, maar dat had zeker een impact op me. Ook zijn muziek laat me niet onberoerd, het troost me vaak. En verder? Wel ja, ik vind nog heel wat muziekartiesten goed tot zeer goed, maar of ze mijn leven veranderde???

 

Favourite & least favourite subjects at school. Zoals ik hierboven al zei was Nederlands in het middelbaar mijn favoriete vak. In het hoger onderwijs was dat psychiatrische pathologie, als zal dat ook komen doordat we dat kregen van een psychiater die het zo levendig maakte. Ook filosofie vond ik toen heel leuk. Het minst favoriete was in het middelbaar Latijn, ik zag er het nut niet van in. In het vijfde jaar zei onze lerares van Latijn zelfs dat ze niemand kende die in het vijfde jaar nog Latijn deed die er zo’n hekel aan had. Al kwam dat hoofdzakelijk door mijn ouders. In het hoger had ik niet echt een vak dat ik echt niet graag deed

 

Favourite ‘Celebrity with a brain’. Euh, ik ken daar echt niets van…

 

If you could study anything anywhere, what would it be? Ik heb wel meer dan één richting die ik zou willen studeren: psychologie, filosofie, pedagogie, iets met schrijven, fotografie. Waar maakt me echt niet uit, Leuven veronderstel ik

 

What’s your nerdy little secret? Ik ging eigenlijk best wel graag naar school

 

Favourite beauty Guru(s), who you admire for more than their love of beauty/fashion Ik zou het niet weten! Ik ben eigenlijk heel weinig met echte beauty ‘guru’s’ bezig eerlijk gezegd.

 

If your channel/blog didn’t focus on Beauty/Fashion, what would it be? Nu ja, dat doet het eigenlijk al niet…

 

Name some things that you’re obsessed with that other people would find strange or geeky  Ik ben totaal geobsedeerd door Sinterklaas, zonder kinderen in huis lijkt dit wel een beetje vreemd. Gelukkig vond ik op facebook een groep met gelijkgestemde zielen.

 

Name five people (excluding friends and family) who inspire you: 5??? Pffff, mensen die ongeacht wat hun eigen koers varen en dan denk ik al bv aan die 3 mannen in de muziek die ik hierboven noemde… verder de klassiekers als Nelson Mandela en Martin Luther King. De reden lijk me wel duidelijk.

 

Who’s your intellectual soulmate?  Euh… Peter denk ik, een man die ik een jaar geleden leerde kennen en waarmee ik het gevoel heb dat we elkaar toch vinden in onze “intellectualiteit”, al vind ik dat ook best een vreemd iets om daar een soulmate in te zoeken…

 

Zo gedaan, nu moet ik weer iets anders zoeken om mij bezig te houden! Voel je vrij hem ook te doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.