Tevreden!!!

Ik moest daarstraks denken aan Gui, maar niet meer zoals een jaar geleden. Toen deed het pijn, nu voel ik me ergens gelukkig, echt waar: omdat ik hem gekend heb. Twee weken geleden gaf een heel goede vriendin me een kadertje cadeau, een kadertje om zijn foto in te steken. Dat is waarschijnlijk het mooiste cadeautje dat ik in lange tijd gekregen heb. Er vroeg deze week iemand aan mij of ik zijn dochter nog vaak zie. Eigenlijk niet zo veel meer en ik mis haar wel, maar ik besef dat zij ook verder gaat met haar leven. Toen Gui nog leefde zag ik ze meerdere keren per week en nu? Zelfs niet meer elke maand. Als ik ze dan zie, denk ik dat ze er zo goed uitziet. Ze is fel bijgekomen, maar dat was ook nodig. Toen Gui in coma lag en nadat hij gestorven was, at ze niet. Nu duidelijk terug wel. Ze is ook een echt juffrouwke aan het worden, Gui zou fier zijn. Al zou hij zich nu misschien wel zorgen beginnen te maken voor de aandacht dat ze zou krijgen van de jongens. Hij zei toch altijd dat hij zijn hart daarvoor vasthield.

 

Och ja, ik mis Gui nog, maar het doet geen pijn meer of toch nog heel weinig, tegenwoordig ben ik echt blij dat ik hem gekend heeft. “The greatest thing you’ll ever learn, is just to love and be loved in return.” Een zin uit Moulin Rouge, maar het is wel zo en Gui zag me graag en ik hem.

 

mooi, hè, allesEn ondertussen ga ook ik verder met mijn leven, ik ben op zoek naar een totaal andere job dan die ik altijd al gedaan heb. Op mijn huidige tijdsinvulling steek ik modules in elkaar rond filosofie en veerkracht. Ik breng mijn huis in orde: een dakwerker heb ik al, nu die elektricien nog. Ik spreek af met vrienden en ik ga vaak met hen naar het park. Ik trek foto’s omdat ik het graag doe en werd gevraagd als fotograaf voor een huwelijk in november. Ik neem deze uitdaging aan. Mijn herstelverhaal is geschreven en breng ik komende week nu voor het eerst voor publiek. Spannend! Ik ben yoga beginnen te volgen en het geeft me rust. Ik ga naar concerten en geniet ervan. En voor ik het vergeet: de mallemolen is begonnen om BAM te worden. Ik zou graag contact hebben met een buurvrouw wat verder die onlangs BAM geworden is. Misschien ze eens uitnodigen voor een tasje thee of zo.

 

Nee het gaat goed en dat geeft gek genoeg weinig inspiratie om over te schrijven. Ik voel me echt goed, ik hoor het mezelf ook altijd zeggen als mensen vragen hoe het gaat. Ik ben daar blij om, gewoon goed. Ik heb na de dood van Gui wel heel diep gezeten en nu voel ik me tevreden met mijn leven en ik neem het echt zoals het komt. Ik sta met twee voeten in het leven, ik sta er echt middenin en ik geniet er van… Tevreden!!!

 

 

2 gedachtes over “Tevreden!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.