Liebster Award

liebster-award1

Hier is hij dan, mijn Liebster Award. Ik werd genomineerd door Marlin (https://awesomegenderlife.wordpress.com/), waarvoor dank. Ga zeker eens naar haar blog kijken, het is zeker de moeite waard. Eigenlijk is de Liebster Award in het leven geroepen om andere blogs te leren kennen, jij leert er anderen door kennen en die van jou wordt even in de kijker gezet bij andere mensen. Voor diegenen die het niet kennen, dit zijn de regels.

  1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en link naar zijn of haar blog;
  2. Beantwoord de vragen die je hebt gehad;
  3. Nomineer elf andere bloggers;
  4. Bedenk elf vragen voor de bloggers die je hebt genomineerd;
  5. Breng de genomineerden op de hoogte van hun nominatie. Hier zijn mijn antwoorden op de vragen die ik heb gekregen.

Hier volgen de antwoorden op de vragen die ik kreeg.

 1. Wat is je meest kenmerkende eigenschap?

Zonder twijfel mijn eigenzinnigheid en koppigheid. Mijn moeder kan daar al anekdotes over vertellen van toen ik klein was, zo heb ik op school eens een hele week straf gehad omdat ik het Onze Vader niet wilde opzeggen. En wie heeft het gehaald? Ik!!! Na die week hebben de juffen het opgegeven. Mijn koppigheid heeft me misschien al veel in de in de problemen gebracht, maar het heeft me eveneens al zeer ver gebracht in het leven. Onlosmakend met koppigheid is ook eigenzinnigheid verbonden. Ik denk dat ik met andere woorden een vrij moeilijk persoon om mee samen te leven. Ik hou niet van water bij de wijn doen, al heeft het leven me al geleerd dat dit soms echt wel beter is. (zeg ik met tegenzin!)

 1. Heb je een lievelingsgeval en zo ja, welke?

Euh, 813 misschien, omdat ik met dat getal ooit een wedstrijd won… Verder niets speciaals op te noemen.

 1. Wat heb je het liefst aan als je een dag de deur niet uitgaat en gewoon op de bank hangt?

Het hangt er van af of dat zomer is of winter. Voor de winter verkies ik een trainingsbroek, zonder onderbroek eronder. Ik hou ervan om zonder onderbroek rond te lopen, oepsie, even een geheim verklapt. Met daarboven een los versleten mannen T-shirt en een flanellen mannenhemd. En ook hieronder dan geen BH.  In de zomer zal ik dan weer juist wel een onderbroek aandoen, met enkel een los T-shirt. Ik heb er zo één in XXXXXL-formaat of zo van Micky Mouse, ik doe dat supergraag aan in de zomer. Het is ondertussen tot op de draad versleten, maat het is zo leuk om aan te doen.

 1. Wat doe je als je gestrest bent en weer even rustig moet worden?

Ik heb veel manieren om te ontstressen. Ik kan mijn muziek loeihard zetten en dan meebrullen, uiteraard moeten het dan liedjes zijn die ik ook moeiteloos kan meebrullen. Een andere manier is om mijn energie weg te krijgen is op papier met verf of ik ga gewoon wat lawaai maken op mijn gitaar, want muziek maken noem ik dat dan niet echt.

 1. Wat is het allergekste dat je ooit gedaan hebt?

Ik ben ooit, in mijn prille tienerjaren, op een elektriciteitspaal gekropen. Ik mag van geluk spreken dat er toen geen ongelukken gebeurd zijn.

 1. Hoe val je meestal in slaap? Op je rug, op je buik of op je zij?

Op mijn zij of op mijn rug.

 1. Als je dag niet uit 24 uur maar uit 25 uur zou bestaan, wat zou je dan in dat extra uur doen?

Oei, dat is een moeilijke, ik denk dat ik vaak een uur langer zou slapen. Maar ik zou het ook gebruiken om te schrijven bv, want daar heb ik nu vaak de tijd niet voor en dat doe ik toch zo graag.

 1. Als je terugdenkt aan je kindertijd, waar moet je dan als eerst aan denken?

Aan Sinterklaas zonder twijfel. Ik keek elk jaar uit naar de komst van de goedheilige man. Hij en Zwarte Piet waren mijn grote idolen. En stiekem (al is dat tegenwoordig ook niet zo stiekem meer) kijk ik nog steeds elk jaar uit naar hun komst.

 1. Wat heb je liever: een mooi kapsel, maar je bent er ’s ochtends wel lang mee bezig om het goed te krijgen, of een makkelijk kapsel wat je eigenlijk niet zo heel mooi vindt?

Goh, “Mijn haar is heilig, maar het is er niet zo maar. Ik heb er voor gespaard langer dan twee jaar.” Zo maar even een lijntje tekst uit een liedje van Guido Belcanto, wat op mij wel van toepassing is. Ik zie mijn haar zelf eigenlijk gewoon het liefst los, dus ik vind het gemakkelijkste ook het mooiste! 😉 Puur naturel dus, maar ik vind zelf dat ik echt wel heel mooi lang haar heb. Vele mensen zijn er, volledig terecht trouwens, jaloers op! :p

 1. Als iemand je op dit moment zou vragen wat je het liefste wil, wat zou dat dan zijn?

Een kind zonder twijfel of toch ééntje onderweg… via adoptie of in mijn eigen buik.

 1. Heb je een levensmotto of iets in die trant?

Ik heb er eigenlijk twee, twee motto’s die ook gestolen zijn. Het eerste is een uitspraak van Loesje die ik tracht na te leven. “Je wordt al geboren, je wordt al begraven, waarom zou je ook nog worden geleefd?” het was een uitspraak die onze docent filosofie tijdens mijn studies meegaf en die ik sindsdien hoog in het vaandel hou. Een tweede is er één van mijn idolen, namelijk één van Guido Belcanto “Het leven is een tranendal, maar daarom niet getreurd.” En zo is het toch echt.

Voilà, ik heb de vragen geantwoord, nu moet ik blogs van andere mensen nomineren en zelf ook vragen stellen. Ik ga bewust niemand nomineren, ik ga wel vagen stellen, dan zien mijn volgen zelf wel of ze willen meedoen. Maar als je meedoet, wel even mijn blog vermelden, dat is namelijk de bedoeling van dit hele schrijfsel! 😉

 1. Hou je van zingen? En waar zing je het meest?
 2. Wat is voor jou een moment van puur genot?
 3. Wat is je meest irritante karaktereigenschap?
 4. Heb je een bepaalde stijl in je kleren?
 5. Welke vraag zou je aan jezelf stellen?
 6. Waarvoor schaam jij je eigenlijk een beetje?
 7. Heb je een passie? Zo ja welke?
 8. Heb je huisdieren of zou je er graag hebben?
 9. Wat was je leukste reis?
 10. Je favoriete uitspraak?
 11. Welk liedje beschrijft jou?

Ik vond het zeker leuk om aan mee te doen!

Een gedachte over “Liebster Award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.