hé bah

Ik hecht veel waarde aan de rouwfases van Kubler-ross… Eerst de ontkenning, dan het onderhandelen, marchanderen, verdriet en depressie om uiteindelijk tot aanvaarding te komen Het klopt, stuk voor stuk… ik zit nu afwisselend in het verdriet & depressie en aanvaarding. Dat zei ze ook, ze moeten elkaar niet persé opvolgen, en je kan teruggeschakeld worden of zelfs in meerdere fasen tegelijkertijd zitten… Ik zit in de laatste twee… Verdriet sowieso, maar depressie, dat woord vond ik wel heel zwaar, maar ik ga het niet ontkennen, ik vertoon tekenen van een depressie… Ik heb bv. moeite om me te concentreren en ik ben zo moe, doodmoe…  Mijn slaappatroon is veranderd, zo veranderd…ik zou de hele dag in bed kunnen liggen, hoewel echt slapen doe ik niet, ook ‘ s nachts niet. Tot over een half jaar stond ik om 6u s morgens aangekleed en al in mijn keuken. Mijn zelfbeeld is momenteel ook heel laag, dat is nooit een hoogvlieger geweest, maar momenteel is het wel heel laag. Ik heb in niets zin en als ik dan iets onderneem , geniet ik er niet echt van. Dat is allemaal zo de laatste 2 maanden begonnen. Ik heb het uitgesproken, tegen mijn psychologe, ik moest het gewoon, toegeven. Niet ontkennen, maar ooit heb ik in een lange depressie gezeten en ik wil het niet opnieuw, echt niet, maar als het er is, is het er. Met mijn psychologe heb ik afgesproken ze wat meer te zien nu… of dat veel helpt weet ik niet…

Ik woon alleen, dat helpt helemaal niet, integendeel…

Maar ik heb nog hoop, ik kom nog uit mijn bed, ik ga nog elke dag werken en ik zit nog niet aan een antidepressivum. Iets waarvan ik me enorm afvraag of het wel iets doet… Ik heb het al genomen, nooit echt iets van ondervonden, ze hebben er nochtans verschillende uitgeprobeerd bij mij. Op het einde nam ik 300 mg efexor-exell, van de éne op de andere moment mee gestopt en niks van ondervonden… Just saying…. Als psychatrisch verpleegkundige zal ik dat waarschijnlijk niet mogen verkondingen, maar dit is de ervaringsdeskundige dat spreekt…

Nu komt dat allemaal verder uit dat rouwproces, dus vind ik dat normaal… Leuk niet en ik hoop maar dat ik er uit raak, zo op mezelf. Maar ik heb het eerder gedaan en zo diep als toen zit ik nu ook niet, nog niet…

Nu is een goede vriendin, een heel goede vriendin gediagnosticeerd met kanker, welke doet er niet zo toe in feite, maar ja… kansen, wie zal het zeggen… Ik heb schrik om ze kwijt te spelen, maar nu wil ik er vooral voor haar zijn… al weet ik niet hoe… Ik zit er mee in mijn hoofd, denk ook soms:  ik kan het echt niet aan om nog iemand kwijt te raken, maar ook dat weet je niet zeker, misschien komt ze er wel door… misschien ook niet… ik weet het niet, ze weet het zelf niet… ik wil er nu vooral zijn voor haar, maar ik weet ook niet wat ik kan doen, er zijn voor haar… ik ben er al voor haar, zegt ze… ik hoop het, ik ben bereikbaar, maar ze woont ook niet bij de deur. Al mag ze me altijd bellen of berichten sturen of fb-en of… enfin, mij lastig vallen…

Ik voel me niet goed, echt niet… mag ik dat ook eens zeggen?

2 gedachtes over “hé bah

  1. Kijk niet zo ver Kijk van dag tot dag .Geniet van de zon, de dag , Van kleine dingen, Wees er voor je vriendin maar dat moet je eerst met je zelf in het reine komen . Anders heeft zij ook niets aan jou . En meisje haal je zelf niet zo naar beneden .Je hebt zoveel in jou . En je zelfbeeld . En meid je bent zo verstandig .Gebruik je kunnen . En ik jaloers op je schrijven .

  2. Kijk niet zo ver Kijk van dag tot dag .Geniet van de zon, de dag , Van kleine dingen, Wees er voor je vriendin maar dat moet je eerst met je zelf in het reine komen . Anders heeft zij ook niets aan jou . En meisje haal je zelf niet zo naar beneden .Je hebt zoveel in jou . En je zelfbeeld . En meid je bent zo verstandig .Gebruik je kunnen . En ik jaloers op je schrijven .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.