Hoe freecycle de wereld een beetje mooier maakt!

FreecycleIk ben een ongelooflijke freecycle-fan. Ik dacht altijd dat iedereen freecycle nu wel kende ondertussen, dat dacht ik toch, tot ik het op het werk eens liet vallen: betreurenswaardig weinig collega’s kenden het. Freecycle draait eigenlijk rond het weggeven van spullen die jij niet meer nodig hebt. Een ander kan er vaak wel iets mee doen en neemt het dan aan. Ik ben er mee in aanraking gekomen via facebook en daar in de freecycle-groep van mijn stad gestapt. Ik heb er al mooie dingen mee gekregen, maar ik heb ook al weggegeven. Het mooiste stuk blijft het lampje, een lampje dat ze wel eens in hippiewinkeltjes verkopen of op een festival. Een lampje dat deze vrouw op het Sfinks-festival had gekocht toen ze tiener was en ondertussen stond het maar in haar kelder zonder enig nut. Ze kon het moeilijk over haar hart krijgen het weg te doen, maar was dan weer zo blij dat ik er zo blij mee was. Gerust ook, dat het in goede handen terecht kwam, bij iemand die het echt wilde. Dat maakt freecycle voor mij ook zo leuk, ik zette er laatst een jurk op. Er kwam veel reactie op, daarom deed ik “lotje trekken” dat meisje die ze kwam halen was zo blij, ze wist al meteen waar ze ze ging aandoen: op het strand als ze op reis ging. Ja, dan springt mijn hartje ook, dan zie ik ze al staan met die jurk aan op een zuiders strand terwijl de zon ondergaat en de wind de jurk een beetje doet opwaaien. Het geeft je een fijn gevoel iets weg te geven waar anderen plezier aan beleven.

Sommige mensen zitten er echt op om te krijgen en te grabbelen, ze zouden op alles reageren dat je er op zet, daar kan ik niet goed mee overweg. Het lijkt mij moeilijk in te denken dat je alles kan gebruiken.

Ik heb al meerdere spullen zelf weggegeven en zelf ontvangen. Soms is het wel geduld hebben, iemand die vergeten is iets te komen afhalen of zo, nu ben ik daar wel vergevingsgezind naar toe. Sommige mensen geven ook iets terug, zo gaf laatst een vrouw me een zakje paaseitjes toen ze oorbelletjes kwam halen. Dat maakt het wel leuk.

Vandaag kwam er een vrouw mijn laptop virusvrij maken. Ik had eigenlijk gewoon op freecycle gezet dat ik iemand zocht dat dat kon, dat dat niet freecycle is, wist ik ook wel. Het was eerder om eens te horen of iemand er op zat dat dat tegen een klein prijsje wilde doen of zo iemand kende of zo iets. Zij melde zich aan, dat ze het wel wilde doen. Ze heeft hier 2 uur gezeten en mijn laptop is terug virusvrij, ik hoefde ze niets te geven, maar een fles  wijn had ik wel gekocht. Ik vond dat ik nu toch ook iets moest geven, ondertussen hebben we fijn gepraat en dan denk ik steeds: er zijn toch nog goede mensen in de wereld, mensen die niet overal geld uit willen slaan, mensen die gewoon iets willen doen voor iemand anders, zonder iets terug te willen. Mensen die iets doen voor een ander en mensen die gewoon dingen weggeven aan wildvreemden. Dat maakt de wereld voor mij ook mooi! Dat, en dat het natuurlijk een recyclage-middel bij uitstek is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.