Rune en Fleur

Geschreven na een opdracht van het imaginaire kind bij kinderwens Vlaanderen, waar ik in begeleiding ben…omdat het naar het schijnt oké is om te dromen over een kind, zelfs met fertiliteitsproblemen, na miskramen en als alleenstaande…

Als ik een zoon zou hebben, zou hij Rune heten. Als ik een dochter had, zou ze Fleur heten. Ideaal zou het zijn als ik ze allebei had.
In mijn dromen hebben ze allebei krulletjes, kleur van haar speelt zo geen rol, maar wel allebei lang haar. Ze zouden mijn ogen hebben. Het zouden de mooiste kindjes zijn die er zijn… Mijn dochter zou ik bloemenkransjes in het haar doen, mijn zoon zou ik een hoedje geven of een mooi petje. Mijn dochter zou nooit roos aan doen, paars daarentegen…
Ze zouden ook spontaan zijn, niet te verlegen, maar toch bedachtzaam. Ze zouden zeker zijn van zichzelf, niet zoals hun moeder dus. Ik zou dat voeden, met de volle overtuiging dat het hen verder brengt in het leven. Ze zouden ook intelligent zijn en daarmee wil ik niet echt zeggen dat ze goed op school hoeven te zijn, dat vind ik minder belangrijk, maar wel spitsvondig en open minded. Ze zouden graag dieren zien, ze zouden hun gevoelens altijd mogen laten zien, ook al is dat kwaad of verdrietig. Ze zouden vooral ook koppig en eigenzinnig zijn, zodat ik zeker weet dat het mijn kinderen zijn. Creatief op één of ander gebied zou ik ook appreciëren. Ze zouden geen racisten zijn en vriendjes hebben uit andere culturen.

Goh, ideale kinderen dus in mijn ogen…
Ik denk vooral dat het belangrijk is geen verwachtingen te hebben tegenover je kinderen, zodat ze vooral zichzelf kunnen zijn, zich naar zichzelf kunnen ontplooien en dat ze vooral weten dat ze er mogen zijn om wie ze zijn… Dat lijkt mij het belangrijkste, want ja…

ik heb gedacht die kinderwens naar achteren te schuiven, maar ik wil het niet… Ik wil er terug voor gaan, ik wil ooit (een) geboortekaartje(s) kunnen laten afdrukken met Rune en/of Fleur er op…

IK HOOP…

Een gedachte over “Rune en Fleur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.