Omdat ik van je hou: zijn 60 mooiste

raymond_van_het_groenewoud-omdat_ik_van_je_hou_-_de_60_mooiste_a

Ik had al het één en ander gehoord van een optreden van Raymond van het Groenewoud waar mijn moeder in haar jonge tijd ooit naartoe ging. Veel kende ik er niet van, van zijn muziek dan. Buiten “Meisjes” en “Vlaanderen boven” was mijn kennis van zijn muziek redelijk beperkt… Maar zoals zo veel blijkt, kende ik er al veel meer van toen ik mij er in ging verdiepen… Eigenlijk is de liefde voor zijn muziek pas vrij laat ontstaan bij mij,..
Jaren geleden ging ik naar een cursus “Omgaan met stress” en die leraar liet daar “In mijn hoofd” horen, ik was meteen verkocht, het is en blijft mijn lievelingslied van hem… Ik zocht er toen wel wat van op, cd’s van de bib enzo, ik luisterde er naar, er zitten echt wel pareltjes tussen zijn muziek. Ik was echter pas helemaal verkocht toen hij 3 jaar geleden het hoofdpodium van Maanrock bezette… Ik was ontroerd, enorm ontroerd… Het is een man die je live aan het werk moet zien, zo veel is zeker… op plaat vroeg wat meer tijd om overtuigd te raken…
Toch kocht ik enkele maanden geleden een 3-dubbel-cd van hem. Ik denk goed na voor ik een cd koop, omdat we niet alle cd’s kunnen kopen natuurlijk, dus al ik er dan één koop,  is die keuze meestal goed overwogen. “Omdat ik van je hou: de 60 mooiste”… ik vind het een pareltje… meer wil ik er niet over zeggen, maar mooi is het zeker…

Het liedje dat me aanzette me te verdiepen in zijn muziek: in mijn hoofd

Als toevoeging: het liedje naar waar de titel van de cd is genoemd: Omdat ik van je hou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.