Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder

Tag: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Ramses Shaffy is hier niet toevallig één van de favorieten, er zit zo veel in die 7 woorden, die het refrein omvatten van één van zijn liedjes. Voor mij omvatten die zelfs het leven (al kan men dat op zijn 30ste misschien al moeilijk invullen! )

Ik werd uitgenodigd deze voor mezelf in te vullen, door SYLVIA KUIJSTEN  . En ik ga dit met veel plezier doen. Origineel kwam dit idee van Ella, die ik hierbij graag wil bedanken voor dit leuke idee!

Zing – Wanneer zing je?
Zingen, in de strikte zin van het woord: als ik alleen in de auto zit, samen met de radio of als ik alleen ben met een goede cd op. Of bij het gitaar spelen, maar ik vind dat ik niet goed kan zingen, dus laat het me maar op mezelf doen.
Persoonlijk denk ik dat zingen een veel bredere betekenis kan hebben dan de pure definitie. Voor mij is zingen, genieten, genieten van het leven, iets wat je doet als gelukkig bent en dan denk ik eerder aan wat maakt gelukkig? De dochter van Gui uiteraard, maar ook andere mensen, zoals mijn vrienden en mijn familie. Ik ga zingen als de zon schijnt, als de vogels fluiten, als ik iets moois zie (en dat kan gaan van een oude auto tot een zonsondergang)
Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
Ik vecht, denk ik, voornamelijk voor mezelf. Vechten om te mogen zijn wie ik ben eigenlijk… Vroeger vocht ik met mezelf, nu heb ik mezelf aanvaard, in grote lijnen toch (het kan nog steeds beter), maar vecht ik voor mij ipv van tegen mijzelf en voor mijn plaatske in de maatschappij. Al komt nu de vraag: “Wie of wat is de maatschappij?” Een vraag waar ik nog steeds geen antwoord op heb.”

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
Toegegeven: veel, heel veel… Ik huil bij geluk en bij verdriet… Vooral als ik alleen ben en door oprechte ontroering of door oprecht verdriet. Ik ben dan ook een echt gevoelsmens.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?
Mijn zingeving haal ik vooral uit het boeddhisme. Ok, ben gedoopt en heb mijn communie gedaan, maar tot zo ver gaat mijn katholieke achtergrond. Ik geloof echt niet dat er hierboven één of andere allesoverheersende kracht zit. Ik kan het simpelweg niet geloven…

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
Wie niet is een betere vraag? Ik moest daarstraks bij de apotheek zijn, er stond een student die me bediende, ik lach gewoon al bij haar vriendelijkheid… Met mensen die ronduit onrespectvol zijn, dat zal wat moeilijker liggen…

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
Ik ben psychiatrisch verpleegkundige van opleiding, mijn dada, zeg maar. Toch ben ik van plan om psychologie te gaan studeren… voor het geld, misschien (zonder geld, geen eten, niet waar), maar ik wil mijn job vooral graag doen. Psychologie en psychiatrie interesseren me gewoon enorm… Net zoals filosfiie, maar vind daar maar werk in…

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?
Mijn overgrootmoeder, omdat ze op haar leeftijd nog steeds alleen woont, haar plan trekt en nog steeds goed bij de pinken is. Maar over het algemeen: mensen die echt authentiek zijn, echt zichzelf, volledig echt en zonder pietpraat leven volgen eigen waarden en normen en ook foert kunnen zeggen tegen de rest!

6 gedachtes over “Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder

 1. Weer een sterk verhaal en over ons mama mooi .Ik blijf je volgen .
  Ja het adres zegt je mischien niets ,maar ik ben tante jeannine

 2. Hoi Els,
  Prachtig te lezen dat de tag die ik schreef tot steeds meer inspiratie leidt! Iedere versie is weer zo verschillend omdat de vragen zo persoonlijk zijn.
  Ik plan een blog met de resultaten tot nu toe. Als je mijn blog nog opneemt zal ik je zeker ook vermelden!
  Groet, Ella van Avonturenvanelkedag.com

 3. Mooi om jouw antwoorden te lezen. Het vechten om te mogen zijn wie je bent, kan een enorme strijd zijn maar het is het waard. En het werkt bevrijdend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.