de kers op de taart is een framboos.

Ik moet het volgende plaatsen van een goede vriend. Ik heb het helemaal niet zo voor Geert Hoste, ik vind hem een beetje afgezaagd. Ik zet mij dus ook niet speciaal neer voor de jaarlijkse nieuwjaarsconference. Dit jaar heb ik wel het einde gezien bij mijn moeder. Die vriend had het opgenomen en was net naar het einde aan het kijken toen ik daar aankwam. Dus heb ik twee keer gehoord: “de kers op de taart is een framboos.” Blijkbaar moet koning Filip dit eens gezegd hebben, in welke context zou ik totaal niet weten, maar hij heeft het gezegd. Nu had Geert Hoste dan ook een liedje gemaakt daarover. Ik volgde zijn voorbeeld, vind het niet op veel trekken, maar die vriend vond het geweldig. Eigenlijk waren het gewoon woordjes zoeken die rijmen op framboos. Maar zie hier, mijn rijmseltje. Bedenk u dat koning Filip dit zingt.

De kers op de taart is een framboos,

Ik sta heel graag op een koekendoos.

Af en toe is Mathild’ soms boos

Dan stel ik de vraag “wat is er loos?”

Ik geef haar dan snel een mooie roos

Maar ze eet ook graag een abrikoos.

Ik eet niet graag mijn eten zoutloos

Ik eet ook nooit uit een brooddoos.

Mijn haar was ik met meerdere shampoos

Toch blijft het een klein beetje stijlloos.

Ik ben nu een beetje woordloos

Verder zingen is dan ook zinloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.